Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Toni Čolina: Vjerujem da ćemo opet biti tim za vrh

U sklopu priprema za sljedeću sezonu, u kojoj će ljubuški Izviđač osim prvenstva Bosne i Hercegovine igrati i EHF European Cup, Skauti su odigrali četiri utakmice na tradicionalnom TV turniru šampiona u Doboju.

Prvo su poraženi od domaće Sloge sa 27:26, potom od Zagreba (40:22), da bi pobijedili Cimos iz Kopra sa 27:23. U meču za treće mjesto su izgubili od Tatrana iz Prešova sa 38:28.

Nakon utakmica sa kadetskom reprezentacijom igrali smo konačno pred publikom protiv Sloge. Mislim da smo bili premlaki protiv Sloge gdje smo izgubili jedan razlike, potom smo se dan kasnije trebali psihički vratiti protiv Zagreba, a to sa njima baš ne ide tako lako. Držali smo se petnaestak minuta. Ipak to nas nije pokolebalo jer smo znali protiv koga igramo. Protiv Kopra smo napokon odigrali našu utakmicu, kako znamo igrati, sa čvrstom obranom i dosta golova u tranziciji. Za treće mjesto sa Tatranom su se ispoljile opet razlike u energiji, rotaciji, iskustvu. Odigrali smo četiri utakmice u pet dana i vidjeli što nam je raditi ubuduće, komentirao je trener Toni Čolina.

Ekipa ima nove provjere u sklopu Memorijalnog rukometnog turnira “Edhem Edo Sirćo” koji će biti održan od 27. do 29. kolovoza u KSC “Mladost” u Visokom. Na ovom turniru će igrati protiv visočke i sarajevske Bosne te ponovno protiv dobojske Sloge.

Imamo još utakmicu sa Kaštelima tjedan prije početka prvenstva i to je zadnja provjera, kazao je Čolina.

Ekipa je uoči ove sezona ostala bez nekoliko nositelja pošto su klub napustili Dragan Šoljić, Stjepan Jozinović i Ante Grbavac koji su prešli u španjolske klubove, Stipe Pavlović u Austriju, Ivan Miličević u Švicarsku, a Matej Mandić u Zagreb.

Novi članovi kluba su crnogorski vratar Haris Suljević, lijevo krilo Marijan Šaravanja, desni vanjski Berin Keso i desno krilo/desni vanjski Josip Buntić. Biće im teško sačuvati razinu koju je ekipa imala prošle sezone.

Zadovoljan sam pristupom momaka, neke stvari moraju još leći, izmiješale su se karte, na nama je da radimo puno kako bi otklonili svoje nedostatke, vjerujem da ćemo opet biti tim za vrh. Nadamo se da ćemo imati sličan nivo kao prošle sezone, idemo prema tome i morat ćemo dosta raditi za to. To je zadatak i obveza svima nama, želimo ući u natjecanje kako treba. Prva utakmica kući sa Gračanicom će nam biti dovoljna motivacija za to, zaključio je Toni Čolina.

Er.B./www.dnevni.ba