Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

Toni Čolina: Kao i uvijek, idemo prema prvenstvu i prema Kupu

Pripreme prošlosezonskog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, ljubuškog Izviđača, su počele u ponedjeljak večer treningom u gradskoj sportskoj dvorani, dok je jutro kasnije stručni stožer Skauta odradio testiranja rukometaša u teretani.

Prvu pripremnu utakmicu Ljubušaci će igrati protiv Metkovića u gostima 8. kolovoza, zatim slijedi gostovanje Trogiru 13. kolovoza. Potom vikend iza toga slijedi turnir u Sarajevu na kojem će igrati Gorenje, Nexe, Vardar, Borac, Izviđač i Vogošća. Već 28. kolovoza je na rasporedu jednodnevni turnir u Ljubuškom gdje će snage odmjeriti Metković, Kaštela, Trogir i Izviđač. Vikend poslije slijedi drugi memorijalni turnir “Edhem Sirćo” u Visokom čiji je prvi pobjednik upravo Izviđač. Ljubušaci će u Visokom igrati i ovoga ljeta, a osim njih potvrđeno je sudjelovanje Metaloplastike, Osijeka i domaćina visočke Bosne.

Fokus Skauta će biti na pripremi za europski nastup. Izviđač će se u 1. kolu Kupa EHF susresti sa austrijskim Linzom koji je prošle sezone zauzeo 6. mjesto u tamošnjoj ligi. Prva utakmica je na rasporedu 10. rujna u Austriji dok je uzvrat 17. rujna u Ljubuškom.

Mi smo tu u povlaštenom statusu jer smo nositelji, uzvrat se igra u Ljubuškom, ali sigurno da je Linz tu ipak favorit. Ozbiljna su ekipa sa braćom Hermann koji su bili reprezentativci Austrije petnaestak godina. To je iskusna ekipa koja nije puno mijenjala i biće sigurno veliki podvig ukoliko uspijemo proći. Mi ćemo se koncentrirati na to da odradimo što bolju pripremu za njih i sigurno ćemo nastojati napuniti našu dvoranu do posljednjeg mjesta kako bi probali nešto napraviti. Tako ćemo krenuti u ovu sezonu, a biće nam odgođeno prvo kolo Premijer lige, govori trener Toni Čolina uz napomenu da je i start Premijer lige raspoređen za 10. rujna.

Skauti će odigrati oko 11 pripremnih utakmica, a raspolagat će sličnim sastavom kao prošle sezone. Jedine promjene su odlazak Amira Muhovića, koji je još zimus potpisao ugovor na četiri godine sa Celjem te dolazak pivota Međugorja, Mateja Ljubića.

Popunili smo neke pozicije sa momcima iz omladinskog pogona koji će činiti drugu ekipu. Ako se netko nametne sigurno da će biti priključen prvoj ekipi. Godinu smo stariji, iskusniji i sigurno da ćemo biti puno pametniji nego prošle sezone, da ćemo uzimati svaku utakmicu kao da je zadnja i graditi svoju priču, kaže Čolina koji je o eventualnim novim pojačanjima dodao:

Svaki trener sanja o pojačanjima, tako i ja. Vidjet ćemo još kroz pripremni period, možda bude jedno ili dva imena, ali dok ne bude, ne možemo o tome pričati.

Ambicije će biti najveće moguće u domaćim natjecanjima.

Kao i uvijek, idemo prema prvenstvu i prema Kupu, probat ćemo objediniti zadnje dvije godine, zaključio je Toni Čolina.

Podsjećamo, Izviđač je prošle sezone osvojio Kup BiH, a pretprošle titulu prvaka BiH.

Odak i Primorac još u posebnom režimu

Skauti nisu kompletni na startu priprema jer još vuku probleme iz prošle sezone.

Imamo problema sa povredama na startu, čekamo da se oporavi Filip Odak koji radi rehabilitaciju kuka, dok je Nikola Primorac je u skoro završnoj fazi oporavka i uskoro bi trebao biti spreman za rukometne treninge. Tako da se nadam da će se njih dvojica priključiti u rujnu i listopadu, izjavio je Čolina.

Piše: Ersan Bijedić / desk@dnevni-list.ba

https://dnevni.ba/dnevni/colina-probat-cemo-objediniti-titule-iz-zadnje-dvije-godine/