Službena stranica
RK IZVIĐAČ

Strateg “Skauta”: Ne brinem se za sljedeću sezonu

Svaki uspjeh ljubuškog Izviđača donese sa sobom i puno zanimanja za njihove igrače, pa je tako i poslije osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Dva rukometaša koji su napustili klub zasad su Ante Grbavac i Stjepan Jozinović. Golman Grbavac (rođen 25. travnja 1998.), reprezentativac BiH u mlađim dobnim kategorijama, prelazi u šestoplasirani tim španjolske Asobal lige, Incarlopsa Cuenca. S druge strane desni bek Jozinović (rođen 23. veljače 1999.), igrač koji se već našao i na popisu Ivice Obrvana za A tim BiH, prelazi u Ademar Leon.

To je potvrda i dalje odličnog rada u Izviđaču.

Oni su dali sve od sebe da odemo do titule i na tom putu se svašta pozitivno desilo za nas i za njih. Po isteku ugovora se desilo da je video jedne utakmice došao do Manola Cadenasa koji je tražio golmana, a na kraju dobio desnog beka, tako da smo radosni svi u klubu zbog toga. Na nama je da dalje tražimo alternative i da ove momke koji su ostali tu izvedemo u prvi plan jer su i oni to zaslužili, kaže trener Toni Čolina.

Iza Skauta je izuzetna sezona, sa osvojenom osmom titulom prvaka BiH.

Bila je to duga i izazovna sezona, ali super. Svaki minut proveden na parketu smo nastojali izvući maksimum da bi bili spremniji za sljedeći vikend, govori Čolina.

Nakon prošlosezonske diobe četvrtog mjesta ipak je bilo upitno mogu li Ljubušaci toliko napredovati da odmah sljedeće dođu do vrha. Pogotovo uz ojačane snage konkurentnih klubova.

Ekipa je uložila puno truda u ovu sezonu, mislim da nas nitko nije nadtrenirao, tako da bi bilo suludo neočekivati da nam se neke stvari ne vrate, pogotovo poslije nekih nesretnih poraza u prvom dijelu sezone. Vjerovao sam u to s obzirom koliko smo trenirali i kvalitetnog vremena proveli zajedno. Radi toga sam bio stalno pozitivan, ali sad da će baš doći do titule, to nije bilo samo do nas, nego se moralo još dosta toga poklopiti, napominje Čolina.

Poraz u polufinalu Kupa Čolina nije htio komentirati.

Rezultat Izviđača je prepoznat i u inozemstvu što ukazuju dva transfera u Španjolsku. Zanimanje postoji i za mladog golmana Mateja Mandića, dok su ugovori istekli Draganu Šoljiću, Ivanu Miličeviću, Mladenu Boškoviću i Domagoju Aliloviću.

Mislim da ostali igrači ostaju u klubu tako da se ne brinem za sljedeću sezonu. Trenutno se rekreiramo kroz druge sportove, a onda slijedi odmor. Pozitivno je da konačno na vrijeme imamo termin početka sljedećeg prvenstva, zaključio je Toni Čolina.

Er.B./Dnevni.ba