Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

Stigla i 10.! Izviđač s Tonijem i bez Tonija Čoline nije isti klub!

Rukometaši Izviđača sinoć su u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima, 4.kola prije kraja natjecanja BH Telecom premijer lige BiH i matematički „ovjerili“ osvajanje desete titule prvaka BiH u rukometu. Osvajanje deset titula prvaka BiH u rukometu nikome nije pošlo za rukom u poslijeratnoj BiH. Desetu po redu „Skauti“ su osvojili su na suveren način. Matematička je došla je 4. kola prije kraja natjecanja. Deseta titula prvaka potvrđena kolo i tjedan ranije u odnosu na devetu, koja je ovjerena u Živinicama, tri kola prije kraja natjecanja, ali tjedan dana kasnije. Naime, svoju devetu titulu prvaka „Skauti“ su matematički osigurali 20. travnja 2023. godine u sklopu 27. kola Premijer lige BiH, kada su rezultatom 37:35, savladali momčad RK Konjuh u Živinicama.

Sve čestitke momcima i ostalim članovima kluba na uspješnoj sezoni, ali najveće zasluge pripadaju treneru Toniju Čolini, koji je u svakom trenutku znao što mu je činiti. Sezona je bila kao iz snova, mada promatračima sa strane nije tako izgledalo na početka duge i naporne sezone. Trener Toni Čolina imao je viziju od koje nije odstupao ni za milimetar. Znao je da 2023/2024 sezona za „Skaute“ će biti maratonska utrka i momčad je pripremao za završni dio te utrke. Pripremni dio sezone nije bio obećavajući, ali kako se pokazalo pripreme su bile samo faza u kojima je Toni Čolina slagao mozaik te svojim igračima nametao svoju rukometnu filozofiju. Osim domaćeg natjecanja paralelno je trebalo igrati utakmice EHF EUROPEAN LEAGUE i to s kakvim suparnicima. Ne zna se tko je jači: FÜCHSE BERLIN, CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL, DINAMO BUCURESTI? Odmah na početku sezone iz stroja je otpao jedan od glavnih nosioca igre Milan Vukšić. Da jedna nedaća ne dolazi sama pokazalo se u nastavku kada su iz otpali Mihael Bebek i Edvin Dželilović, ali za sve to Toni Čolina je imao rješenja. Nakon prvog i jedinog poraza u prvenstvu uslijedio je niz od 15 utakmica bez poraza, s tim da je skor od 14 pobjeda i jednog remija nestvaran?

Na koncu prvog dijela „Skauti“ su zaostajali iza vodeće momčadi Gračanice za 3 boda uz utakmicu manje i s jako teškim proljetnim rasporedom u kome je trebalo na noge glavnim suparnicima u Gračanicu i Banja Luku. Toni ni u jednom trenutku nije gubio optimizam koji je nestvarno širio i prenosio na svoje mlade momke i sve u i oko kluba. Drugi svi su imali sumnje u uspjeh, zbog teškog raspored u drugom dijelu sezone i jakih protivnika, ali samo on ne. I onda je krenulo, nestvarno proljeće, koje je kulminiralo sinoć u Zavidovićima pobjedom i ovjerom titule.

Toni Čolina kormilo Izviđača preuzeo je u veljači 2020 te je za 4 godine klupske vitrine obogatio s 4 trofeja, 3 titule prvaka i titulom pobjednika KUP-a te postao najuspješniji trener u povijesti Izviđača. Malo tko se takvim rezultatima može pohvaliti, a Toni je tek na početku svog trenerskog puta, a gdje mu je kraj Bog sam zna. Zasluge su tim još veće što je sve rezultate postigao s daleko najmlađim snagama u ligi i igračima koji su uglavnom proistekli iz Izviđačevog inkubatora. I zato moramo reći da Izviđač s Tonijem Čolinom i bez njega nije isti klub.

O utakmici u Zavidovićima samo ukratko faktografski. Uoči puta u Zavidoviće „Skauti“ su ostali bez još jednog od glavnih udarnih snaga. Naime, na posljednjem treningu pucačku ruku ozlijedio je Diano Ćeško. Već ranije, zbog ozljede i bolesti, otpali su Petar Grbavac i Todor Milisavljević tako da su se momčadi morali priključili još uvijek rekonvalescenti Milan Vukšić i Mihael Bebek.
Izviđač se u Zavidovićima nametnu od samog početka i domaćinu tek jednom dopustio da pravna rezultat (7:7, 15.minuta). Utakmicu je prelomljena u drugom poluvremenu kada su “Skauti” pobjegli na velikih osam golova prednosti (21:29, 48. minuta). Do kraja utakmice, domaći rukometaši su uspjeli, tek, ublažiti poraz tako da su „Skauti“ slavili na kraju rezultatom 34:31. Zadnji zvuk sirene u Gradskoj sportskoj dvorani bio je znak da slavlje „Skauta“ može početi. Još jedna zanimljivost se dogodila sinoć. Sinoćnja titula je 3 koja je potvrđena u Zavidovićima, a prve dvije su ovjerene 2004. te 2021. godine.
Do pobjede „Skaute“ su predvodili Aldin Sakić sa 7, Milan Vukšić sa 6, Ivano Pavlović i Marijan Šaravanja s 5 te Luka Bubalo s 4 gola.
Ponovno su bili fantastični vratari, Haris Suljević s 14 i Aldin Alihodžić s 5 obrana.

Kod domaćina najviše golova postigli su Faris Čolaković 8, Sedžad Abdurahmanović 7 te Amar Amitović, Eldar Mehić i Faris Telalović s po 4 gola.
Sljedećeg vikenda u sklopu 23. kola „Skauti“ će u goste na još jedan vrući parket, momčadi MRK Goražde u Goražde.

Premijer liga BiH, sezona 2023/2024., 22. kolo.
Zavidovići, 13.04.2024. u 19:00 sati.

RK Krivaja – RK Izviđač Agram 31:34 (14:18)

Krivaja, Gradska dvorana Zavidovići, gledatelja 600.
Suci: Vesna Balvan i Tatjana Praštalo (Banja Luka).
Nadzornik: Haris Bradarić (Maglaj).

RK Krivaja: Amitović 4, Hamurović, Mehić 4, Husanović, Keserović, Mujanović, Previšić, Telalović 4, Halilović, Čolaković 8/1, Delić 1, Abdurahmanović 7/2, Avdić 3, Kovačević, Hadžihasić.
Trener: Enes Avdić.

RK Izviđač CO: Alihodžić (5 obrana), Suljević (14 obrane), Vukšić 6/5, Lukenda, Odak 3, Šević 2, Ljubić 1, Šimić, Bubalo 4, Šaravanja 5, Pavlović 5, Sakić 7, Kovač 1, Bebek, Purić, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Krivaja 6 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Krivaja 2/2, Izviđač 5/5.