Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

“Skautima” samo bod u susretu s Krivajom, velik broj utakmica u kratkom periodu te ozljede došale na naplatu

Veoma velik broj odigranih utakmica, 11 u samo 40 dana, putovanja u Chambery, Berlin te na utakmice Premijer lige bez pomoći ozlijeđenih Milana Vukšića, Mihaela Bebeka sad i Diana Ćeške te rovitost nekoliko igrača, među kojima je i prva volina „Skauta“ Ivano Pavlović, rezultirali su padom u igri u utakmici s Krivajom. Nasuprot ovako zgusnutom rasporedu Izviđača, Krivaja je za ovu utakmicu imala 11 dana pauze, dobro se pripremila te iskoristila trenutne slabosti „Skauta“.

Izviđač je prvo poluvrijeme odigrao jako loše, bez energije, a u otvaranju ih je „ubio“ Jasmin Hadžihasić, vratar gostujuće ekipe. Hadžihasić je u prvih pet minuta imao pet obrana, a do kraja poluvremena skupio ih je 10.
Prvi gol na utakmici postigao je Aldin Sakić, ali nakon toga, na scenu stupa gostujući vratar, koji skida sve „živo“ pa je u 10. minuti Krivaja stigla do prednosti od dva gola (2:4). Krivaja je u 20. minuti na 3 (6:9), a u 21. na 4 (7:11) gola prednosti. Osim odličnog Hadžihasića u napadu nemilosrdni su bili Abdurahmanović i Amitović. Gosti su u 28. minuti došli, prvi put, do svoje najveće prednosti od 5 golova (9:14), koju su zadržali do kraja poluvremena (10:15).

U drugom poluvremenu „Skauti“ su se razbudili, energetski su bolje izgledali, uvidjevši da je „vrag odnio šalu“, za svaku loptu su se bacali na glavu. U prve 4 minuta nastavka, ponajviše zahvaljujući Aldinu Alihodžiću, koji skida nekoliko zicera, serijom 3:0, stižu na 2 gola zaostatka (13:15).

Uzvraćaju i gosti s dva gola i ponovno su na plus 4 (13:17, 34.minuta). Nova serija Izviđača od 3:0 i Izviđač je u 37.minuti na samo gol zaostatka (16:17). Sljedeći nekoliko minuta igra se „gol za gol“ da bi „Skauti“ s dva vezana pogotka stigli do poravnanja u 43 .minuti (20:20). Sve do 47. minute, ponovno, se igra u ritmu „gol za gol“ mada je Izviđač u nekoliko navrata imao priliku i preokrenuti rezultat, ali brzopletost u igri ih je spriječila da nakon osvojenih lopti u kontri ili polukontri matiraju gostujućeg vratara.

Nekoliko nesmotrenosti, bačenih lopti u ruke protivniku, u samo dvije minute igre i gosti su s 3 uzastopna gola u 50. minuti, ponovno, na tri gola prednosti. Uzvratili su domaći sa svoja dav vezana pogotka i u 53.minuti su ponovno na golu zaostatka (24:25). Međutim, sljedećih 5-6 minuta gosti održavaju stečenu prednost da bi u 60. minuti „Skauti“, preko Edvina Dželilovića, stigli do poravnanja rezultata (29:29). U posljednjem napadu gosti preko Amitovića postižu svoj 30 gol, a posljednjih 15-20 sekundi Izviđač ne uspijeva organizirati akciju za pogodak. Nekoliko sekundi prije kraja, prekršajem za 9 metara, rukometaši Krivaje zaustavljaju napad Izviđača. Nakon isteka vremena ostao je samo da se izvede deveterac. Loptu uzima u ruke Aldin Sakić te šutira pored živog zida igrača Krivaje i postiže izjednačujućih pogodak na radost domaćih igrača i gledatelja i veliko razočaranje gostujućih igrača.

U redovima Izviđača daleko najefikasniji su bili Ivano Pavlović i Aldin Sakić sa po 6 golova, 5 je postigao Filip Odak, 4 Edvin Dželilović te 3 Matej Šimić.
Aldin Alihodžić skupio je 8, a Haris Suljević 4 obrane

Najefikasniji na utakmici bio rukometaš Krivaje Sedžad Abdurahmanović s 12 golova, a 8 je postigao Amar Amitović.
Jasmin Hadžihasić je „skinuo“ 14 lopti.

Pred „Skautima“ je ovaj tjedan još jedan težak zadatka, a to je gostovanje u Živinicam protiv dobre momčadi Konjuha te treća utakmica u samo 6 dana. Neće biti nimalo lako, ali na muci se poznaju junaci. Nadamo se da će „Skauti“ izvući posljednje rezerve i dati sve od sebe kako bi se iz Živinica vratili s pozitivnim rezultatom.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 9. kolo.
Ljubuški, 19.12.2023. u 18:00 sati.

RK Izviđač Agram – RK Krivaja 30:30 (10:15)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 300 gledatelja.
Suci: Nebojša Bejtović i Bojan Burazor (Kozarska Dubica).
Nadzornik: Eldar Hurić (Goražde).

RK Izviđač Agram: Alihodžić (8 obrana), Suljević (4 obrane, 2 sedmerca), Lukenda 2, Odak 5, Šević, Ljubić 2, Dželilović 4, Ševo, Šimić 3, Bubalo 1, Šaravanja, Pavlović 6/1, Sakić 6, Kovač 1, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

RK Krivaja: Amitović 8/1, Klis, Hamurović, Mehić 1, Husanović, Torlaković, Mujanović, Previšić, Telalović 3, Halilović, Polić, Čolaković 3/1, Delić 1, Abdurahmanović 12, Avdić 2, Hadžihasić (14 obrana, 1 sedmerac).
Trener: Ivan Divković.

Isključenja: RK Izviđač 8 minuta, RK Krivaja 10 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač 2/1, RK Krivaja 4/2.