Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

“Skauti” se u Vogošći nisu uspjeli domaći duple krune

Rukometaši Izviđača po tko zna koji put nisu uspjeli u finalu KUP-a BiH. Ponovno, kao i 2016., u istoj dvorani, trijumfirala je momčad Vogošće i domogla se pokala KUP-a po drugi put u svojoj povijesti. Skauti su ostali na brojci tri i bez osvojene duple krune u natjecanjima u 2022./2023. sezoni. Ako bi se duboko „zakopalo“ u poslijeratnu bh. rukometnu arhivu utvrdilo bi se kako su „Skauti“ momčad s najvećim brojem neuspjeha na završnicama KUP. Ako krenemo samo od 2016, dakle osvrnemo li se na 8 zadnjih godina doći ćemo do brojke od 7 plasmana „Skauta“ u Završnicu KUP-a, 6 plasmana u finale i tek jedan osvojen KUP. Pobrojimo redom: 2016. godine poraz u finalu u Vogošći od Vogošće, 2017. poraz u finalu od Zrinjskog u Mostaru, 2018. je protekla bez plasmana u završnicu, 2019. poraz od Borca u dvije finalne utakmice, 2020. poraz u Doboju u finalu od Slobode, 2021. poraz od Slobode u Tuzli u polufinalu, 2022. osvojen KUP nakon 20 godina posta i 2023. ponovno poraz od Vogošće u Vogošći. Bilo bi toga štošta za analizu, ali ostati ćemo samo na pobrojanim činjenicama.

Međutim vratimo se finalnoj utakmici u Vogošći. „Skauti“ su na Završnicu KUP-a došli dosta hendikepirani. Već dugo nedostaju Domagoj Alilović, Nikola Primorac, Milan Dedić, od prije klub su napustili Miloš Kos, Berin Keso, Filip Vujović i Patrik Pavičić, pred završnicu iz stroja je ispao Diano Ćeško, a dan uoči puta i Petar Bubalo. Iako hendikepirani “Skauti“ su bili uvjereni da mogu do trijumfa i duple kune. Borbenosti i zalaganja nije nedostajalo.

Nešto lošiji ulazak u susret i Vogošća je vrlo rano došla do 3 gola prednosti (4:1, 5.minuta). Međutim, Izviđač je vrlo brzo konsolidirao redove i brzim akcijama preokrenuo rezultat. Vukao je u napadu kapetan Milan Vukšić, a obran je dosta dobro neutralizirala napad Vogošće. Serija 6:1 i „Skauti“ su stigli do rezultata 7:5 u svoju korist u 13.minuti. U 25. minuti stiglo se i do tri gola viška bilo je 13:10, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 16:14 mada je ta prednost mogla biti i veća da nije bilo promašaja u čistim situacijama.

U nastavku stvari nisu dobro krenule. U prvih 7 minuta pet isključenja, neke odluke su bile jako sporne. U prvih deset minuta nastavka, „Skauti“ najčešće s 4 igrača u terenu, nisu se mogli othrvati agresivnom domaćinu, koji serijom 7:1 stiže do prednosti od 4 gola te faktički rješava u utakmicu u svoju korist. U nastavku se nije predavalo, ali nervoza koja se uvukla u redove „Skauta“, kako na parketu, tako i na klupi činila je svoje. Treba k tome pridodati crveni, pa plavi karton Mladenu Boškoviću tako da se je i rotacija skratila. Izviđač je u tri navrata uspio se primaći na dva gola zaostatka (24:22, 47.minuta, 26:24, 53.minuta i 28:26, 57.minuta), ali ništa dalje od toga jer su iskusni domaći rukometaši brzo vraćali prednost od 4 gola u svoju korist.
Na koncu Vogošća je došla do pobjede rezultatom 31:26 i osvojila pokal pobjednika KUP-a, po drugi put, u svojoj povijesti.
Milan Vukšić s devet golova bio je najučinkovitiji u redovima Izviđača s 9 golova, Ivano Pavlović je postigao četiri te po 3 Filip Odak, Luka Bubalo i Marijan Šaravanja.

Kod Vogošće Nikola Grujić s 10 golova najviše problema je pravio obrani Izviđača, 7 golova je postigao Ermin Ombaša, 5 Mahir Burić i 4 Elis Memić.

Ovom utakmicom završena je rukometna 2022./2023. sezona.

Čestitke RK Vogošćau na organizaciji i osvojenom trofeju, a našim rukometašima na tituli prvaka i odličnoj sezoni.

KUP BiH, FINALE.
Vogošća, 28.05.2023. u 17:00 sati.

RK Vogošća – RK Izviđač Central osiguranje 31:26 (14:16)

Vogošća, dvorana „Amel Bećković“, gledatelja 500.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Alija Hasić (Tuzla).

RK Vogošća: Mutapčić, Čordalija, Trapara, Kadrić, Zulfić, Grujić 10, Tahirović, Ombaša 7, Jelačić 1, Memić 4/1, Šestan 1, Burić 5, Baraković 2, Isaković, Džemidžić, Omanović 1.
Trener: Senad Skopljak.

RK Izviđač CO: Herceg (6 obrana), Alihodžić (2 obrana), Suljević (4 obrane, 1 sedmerac), Vukšić 9/5, Lukenda, Odak 3, Šević, Ljubić 1, Bošković 1, Šimić, Bubalo 3, Šaravanja 3, Pavlović 4, Dedić, Kovač 2, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Vogošća 10 minuta, Izviđač 20 minuta.
Sedmerci: Vogošća 2/1, Izviđač 5/5.