Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

“Skauti” samo 20-tak minuta su parirali mega momčadi Dinama

„Skauti“ u utakmice 5. kola Europske ligese odigranoj u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u prvi 20-tak minuta utakmice može se reći da su se uspješno nosili s mega momčadi Dinama iz Bukurešta. No, kako je susret odmicao, snaga i svježina kod „Skauta“ je kopnila , a iskustvo, kvaliteta i fizička moć kod gostujuće momčadi je sve više dolazila do izražaj te i njihova dominacija u utakmici. Protiv mega momčadi iz Bukurešta, koja na svakoj poziciji ima pod dva jednako kvalitetna igrača bilo je teško igrati. U svojoj izjavi na koncu susreta to je konstatirao trener Toni Čolina, kazavši kako je bilo nemoguće braniti se i naći neku uspješnu taktičku varijantu kad je opasnost prijetila sa svih strana.

U prvih petnaestak minuta „Skauti“ su držali priključak u 10. minuti bilo je 4:4, a u 12. 5:5. Pogađali su: dva puta Ivano Pavlović, Matej Ljubić, Luka Bubalo i Marijan Šaravanja mada je na vratima Dinama stajao veoma raspoloženi srpski reprezentativac Vladimir Cupara. Nakon uvodnih 15-tak minuta gosti lagano preuzimaju inicijativu i u 21.minuti stižu na 5 golova prednosti. Najveća opasnost po gol Izviđača u 1. poluvremenu prijetila je od Ante Kuduza. „Skauti“ su 4-5 golova zaostatka držali do 28. minute kada je Ivano Pavlović postigao 11. gol za Izviđač te je na semaforu pisao rezultat 15:11 za Rumunje.
Pogodcima Bokhana i Kuduza prednost gostiju na koncu poluvremena iznosila je 6 golova (11:17).

U drugom poluvremenu Izviđač koliko toliko u porvih 5-6 minuta je uspijevao parirati, ali su gosti već u 37. minuti stigli do 9 golova prednosti. Trener Čolina je sve pokušavao, miksao je postavu na terenu, pružajući priliku svima i tražeći najbolju kombinaciju. Vodio je računa da do kraja ne potroši Ivana Pavlovića i Diana Ćeške, glavne poluge igre „Skauta“ .
Fizički moćni igrači Dinama i vratar Cupara bili su preveliki bedem za mlade rukometaše Izviđača tako da su gosti preko brzih kontri dolazili do laganih golova.

Na koncu utakmica je završila rezultatom 40:24 te visokom pobjedom gostujuće momčadi.

Ivano Pavlović saa 8, Dano Ćeško sa 7 postignutih golova bili su najbolji pojedinci u redovima Izviđača. Luka Bubalo je postigao 3, a po 2 puta u listu strijelaca upisali su se Marijan Šaravanja i Filip Odak.
Haris Suljević imao je 7 uspješnih intervencija.

Kod gostiju najviše pogodaka postigao je LAZAR Kukić 7, 6 je postigao gorostasni Calin Dedu, a po 5 Ante Kuduz i Andri Akimenko.
Vladimir Cupara skupio je 15 obrana.

EHF European Legaue Men, sezona 2023/2024, 5. kolo.
Ljubuški, 28.11.2023. u 18:45 sati.

RK Izviđač Agram – Dinamo Bucuresti 26:40 (11:17)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 2000 gledatelja.
Suci: Miljan Vešović i Novica Mitrović (Crna Gora).
Nadzornik: Peter Eles (Mađarska).

RK Izviđač: Alihodžić, Suljević (7 obrana), Lukenda, Odak 2, Šević, Ljubić 1, Dedić, Dželilović, Šimić, Bubalo 3, Šaravanja 2 Pavlović 8, Ćeško 7, Kovač, Grbavac 1, Lasić 1.
Trener: Toni Čolina.

Dinamo Bucuresti: Cupara (15 obrana), Cenić 4, Dedu 6, Racotea, Heidarirad, Negru 3, Cindrić, Pascual Garcia 1, Kukić 7, Kasparek 3, Rosta 3, Kuduz 5, Akimenko 5, Bokhan 2, Zeinelabedin, Militaru.
Trener: Xavier Pascual.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Dinamo 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Dinamo -.
.