Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

Rukometašice Izviđača u triler završnici savladale Slogu

Rukometašice Izviđač Central osiguranja u triler završnici uspjele su doći do pobjede nad borbenom ekipom ŽRK Sloge iz Gornjeg Vakufa iako je nakon prvog poluvremena izgledalo da će puno lakše doći do bodova.

Prvih deset minuta utakmice igralo se u ritmu gol za gol da bi od 11. do 26.minute rukometašice Izviđača, serijom 9:2, stigle do šest golova prednosti (14:8). U posljednje 4 minute jedna i druga ekipa postižu po 2 gola pa se na odmor odlazi pri rezultatu 16:10 za domaće rukometašice.

U drugom poluvremenu „Skautice“ održavaju stečenu prednost iz prvog poluvremena do 37. minute Međutim, od 37. do 44. minute borbene gošće serijom 5:0 stižu do poravnanja rezultata (21:21). U sljedećih 7-8 minuta domaće rukometašice uzvraćaju serijom 6:2 i činilo se da su prelomile utakmicu u svoju korist. Rukometašice iz Gornjeg Vakufa se ne predaju već u 56. minuti ponovno poravnavaju rezultat. U posljednje tri minute odvijala se prava drama na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom. Melisa Lerić postiže gol za prednost „Skautica“ u 58. minuti. Golom Ajle Alikadić Sloga je ponovno u egalu, rezultat je 28:28. Tridesetak sekundi prije kraja Anđela Boras donosi novu prednost za domaće rukometašice, ali desetak sekundi prije kraja, gošće su imale priliku za novo poravnanje međutim, sedmerac koji je izvela Dalile Abazović brani Ivana Petrović i bodovi su pripali „Skauticama“.

Iva Grbavac i Anđela Boras sa po sedam golova bile su najefikasnije u ekipi Izviđača. Melisa Lerić postigla je 6, a Lucija Vistorop 4 gola.
Ivana Petrović imala je 9 obrana od kojih su tri bila sedmerca.

Ajla Alikadić i Dalila Abazović postile su po 7 golova, Ema Dadić 6 te Zahida Zajmović 4 za ekipu Sloge.
U sljedećem 18.kolu rukometašica Izviđača gostuju u Kozarskoj Dubici gdje će odmjeriti snage s ekipom ŽRK Knežopoljka.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 17. kolo.
Ljubuški, 01.04.2023. u 19:00 sati.

ŽRK Izviđač CO – ŽRK Sloga Gornji Vakuf 29:28 (16:10)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 150.
Suci: Ajla i Naida Ćatić (Sarajevo),
Delegat: Milenko Turudić (Mostari).

ŽRK Izviđač CO: I. Petrović (9 obrane, 3 sedmerca), Skoko, Jezidžić 1, Prsklo, Sivrić, Tokić, Grbavac 7, Nosić 2, Vistrop 4, Anđela Boras 7, Bilić, Andrea Boras, Mikulić, Lerić 6, Brkić 4.
Trener: Mirko Čolak

ŽRK Sloga: Ljubunčić (1 obrana), Hajrić (4 obrane), Milanović (2 obrane), Delić, Hadžiabulić, Radmilo, Alikadić 7, Dadić 6, Jareb1, A. Abazović, D. Abazović, Kasumović, Pokvić, Zajmović 4, Gudić 1, Sorak 2..
Trener: Fuad Mahmutović.

Isključenja: ŽRK Izviđač 10 minuta, ŽRK Sloga 12 minuta
Sedmerci: ŽRK Izviđač 1/1, ŽRK Sloga 6/3.