Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

Odličnim rolama Diana Ćeške i Aldina Alihodžića “Skauti” do punog plijena u Živinicama

Treću utakmice u samo šest dana odigrali su sinoć rukometaši Izviđača u Živinicam te zasluženo došli do pobjede protiv uvijek neugodne momčadi Konjuha. Potrošeni „Skauti“, izvukli su posljednje atome snage u dvanaestoj utakmici u posljednja 43 dana ili u trećoj u samo 6 posljednjih dana te nisu dozvolili ambicioznom domaćinu da dođe do bodova.

Diano Ćeško, Ivano Pavlović, Filip Odak, Aldin Alihodžić i društvo nakon uvodnih, neizvjesnih petnaestak minuta utakmice, preuzeli su konce igre u svoje ruke i domaćinu su samo dopustili, u par navrata, da se primakne na samo dva gola zaostatka. Iako je umor bio evidentan, „Skauti“ su bili svjesni značaja ove utakmice te su dali sve od sebe kako bi se iz Gradske dvorane iz Živinica u Ljubuški vratili s punim plijenom.

Domaći rukometaši su poveli golom Aida Selimovića, poravnao je odlični Diano Ćeško. Trećim golom Ćeške u 8. minuti „Skauti“ su prvi put došli do prednosti (3:4). Konjuh je zadnji put imao prednost u 16. minuti (8:7), nakon čega je uslijedio žestok odgovor naših momaka, koji su serijom 5:0, od 16 do 21.minute, kako se na kraju pokazalo, došli do odlučujuće prednosti (8:12). Na poluvrijeme se otišlo pri rezultat 14:17.

Drugo poluvrijeme otvara Izviđač golom izvrsnog Diana Ćeške. Prednost od pet golova Izviđač održava do 35. minute, nakon čega domaći koriste nesmotrenost „Skauta“ i serijom 3:0 u 40. minuti stižu na dva gola zaostatka. Između 40. i 48. minute Izviđač serijom 6:4 vraća stvari u prvobitne okvire. Slijedio je period „gol za gol“ do 55. minute kada domaći, s dva uzastopna gola, stižu na dva gola zaostatka (31:33, 57. minuta). Stvari na svoje mjesto ponovno vraćaju golovima Diano Ćeško i Filip Odak (31:35, 58.minuta) čime je stavljena točka na i po pitanju pobjednika u ovoj utakmici. Do kraja domaći rukometaši uspijevaju, tek, samo ublažiti poraz, za konačnih, 34:37. Pobjedom, koji su burno proslavili u Gradskoj dvorani u Živinicama, „Skauti“ su zadržali visok plasman na prvenstvenoj ljestvici iako su za razliku od svih svojih suparnika imali najteži zadatak.

Maestrala partija viđena je sinoć u izvedbi Diana Ćeške, koji je osim 10 postignutih golova, u obrani obavio lavovski dio posla. Ivano Pavlović je odlično dirigirao igrom Izviđača pri čemu je postigao 8 golova. Filip Odak koji je ovu sezonu odigao na visokoj razini sinoć je postigao 5 golova. Novi „Skaut“ Aldin Sakić, koji je donio bod Izviđaču, majstorskim golom, u susret s Krivajom u prošlom kolu, sinoć je u dvorani, u kojoj je napravio svoje prve rukometne korake, bio uspješan 4 puta.

Vrhunski dio posla, naročito u prvom dijelu, napravio je Aldin Alihodžić s 13 obrana.

Kod domaćina Eldar Musić je bio najefikasniji s 9 golova. Semir Memić postigao je 6, a Aid Selimović 5 golova.

Nakon ove utakmice „Skauti“ odlaze na zasluženi odmor. Okupljanje i prozivka za nastavak prvenstva zakazana je za 08.01.2024.godine, a prvi natjecateljski susret odigrati će 31.01.2024.godine kada je zakazana zaostala utakmica 3.kola s momčadi Hercegovine iz Nevesinja.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 13. kolo.
Živinice, 22.12.2023. u 18:00 sati.

RK Konjuh – RK Izviđač Agram 34:37 (14:17)

Živinice, Gradska dvorana Živinice, 400 gledatelja.
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko).
Nadzornik: Samir Suljević (Sarajevo).

RK Konjuh: Pirić, Hadžiavdić 3, Musić 9, Hadžić, Pejkušić, Modrić 4, Čabaravdić, Smajić 3, Knežević, Lugavić, Memić 6, Klopić 2, Osmanhodžić 2, Sinanović, Selimović 5, Mulavdić.
Trener: Davor Kadić.

RK Izviđač Agram: Čuljak, Alihodžić (13 obrana, 1 sedmerac), Suljević (2 obrane), Lukenda 2, Odak 5, Pavlović 8, Ljubić 1, Dželilović 1, Šimić 2, Bubalo 1, Šaravanja 1, Ćeško 10/2, Sakić 4, Kovač 2, Grbavac.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Konjuh 8 minuta, Izviđač 8 minuta.
Sedmerci: Konjuh 1/-, Izviđač 4/2.