Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

„Laganini“ Izviđača s Vogošćom

U odgođenoj utakmici 15. kola Premier lige rukometaši Izviđač Agrama bez većih su problema pomeli Vogošću s velikih 13 golova razlike 40:27 (21:11).

Nekada su susreti ovih rivala bili „živa vatra“, često su odlučivali i tituli, bilo prvaka, bilo pobjednika Kupa i skupa s Borcem iz Banja Luke činili „trio“ u vrhu bosanskohercegovačkog rukometa.

Već na zagrijavanju prije utakmice moglo se naslutiti da gosti neće moći pružiti značajniji otpor skautima jer se vidjelo da nedostaje nekoliko važnih igrača, a i klupa je bila „tanka“. Iako ni Izviđač nije bio kompletan, nedostajali su ozlijeđeni Milan Vukšić, Mihael Bebek, Matej Ljubić i Filip Odak, skauti su odmah dali do znanja tko se „pita“ na parketu Gradske športske dvorane. Vogošća se držala „kako-tako“ prvih petnaestak minuta zahvaljujući ponajviše raspoloženom vrataru Stefanu Trapari koji je nakupio sedam-osam obrana, a uglavnom su to bili „ziceri“. Ipak, u drugoj polovici prvog poluvremena ni vratar nije mogao pomoći, skauti su stisnuli u obrani, vratar Aldin Alihodžić „skinuo“ je tri-četiri udarca za redom i prednost je otišla na deset golova u prvom dijelu (21:11).

U nastavku susreta Izviđač je nastavio gdje je stao na kraju prvog dijela i prednost je rasla, bilo je i po 15 golova na strani skauta, a pred sam kraj gosti su jedino uspjeli malo ublažiti poraz.

Ivano Pavlović i Edvin Dželilović postigli su 6 golova, Matej Šimić 5, a Luka Bubalo i Aldin Sakić po 4 gola.
Vratar Haris Suljević imao je 5, a Aldin Alihodžić 4 obrane.
Kod Vogošće, Kerim Semić je postigao 10, Nedim Kadrić 7 , a vratar Stefan Trapara imao je 14 obrana.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 15. kolo.
Ljubuški, 21.02.2024. u 19:00 sati.

RK Izviđač Agram – RK Vogošća 40:27 (21:11)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, 300 gledatelja.
Suci: Dejan Bejran (I. Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj).
Nadzornik: Haris Bradarić (Maglaj).

RK Izviđač Agram: Alihodžić (4 obrane), Suljević (5 obrana), Lukenda 1, Milisavljević 2, Šević 3, Dželilović 6/1, Šimić 5, Bubalo 4, Šaravanja 2, Pavlović 6/1, Ćeško 1, Sakić 4, Kovač 3, Grbavac, Lasić 1, Purić 2.
Trener: Toni Čolina.

RK Vogošća: Trapara (14 obrana 2 sedmerca), Kadrić 7, Herić, Đapo 4/2, Hadžić, Rujanac 2, Tahirović 1, Semić 10, Fazlić 1, Šestan, Burić 1, Baraković 1, Omanović.
Trener: Senad Skopljak.

Isključenja: RK Izviđač 2 minuta, RK Vogošća 6 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač 4/2, RK Vogošća 2/2.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški