Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

Još jedna odlična generacija Skauta uskoro na velikom testu

Sljedećeg vikenda će rukometni premijerligaši konačno dočekati start prvenstva Premijer lige u kojoj će titulu prvaka braniti ljubuški Izviđač.

Ljubušaci su kao i svi ostali imali produžene pripreme u kojima su odigrali trinaest test utakmica, a sad ih očekuje prvenstvo plus izazov sezone – grupna faza natjecanja u Europskoj ligi. To je prvi put poslije 2012. godine da jedan bosanskohercegovački klub nastupa u grupnoj fazi europskog rukometnog natjecanja, i to poslije sarajevske Bosne koja je tad nastupala u grupnoj fazi Lige prvaka.

Ovo je izazov koji svakako posebno zaokuplja mlade igrače Izviđača koji će kroz šest utakmica steći vrlo vrijedno iskustvo. Nažalost, a zahvaljujući neučinkovitosti rada Upravnog odbora RS-a BiH, prije ovih utakmica će vjerojatno imati samo jedan natjecateljski meč, i to 7. kolovoza u 1. kolu prvenstva protiv Maglaja. Tjedan kasnije bi trebali igrati s Vogošćom, ali se očekuje da će i ovaj susret biti pomjeren zbog obveza protivnika u Europi.

Tako bi Skauti na prvi meč, odnosno gostovanje Dinamu u Bukureštu, mogli putovati s jednom natjecateljskom utakmicom i dugim pripremama iza sebe koje su počeli još 24. srpnja.
Njihovi protivnici u skupini G su Fuchse Berlin, Chambery i Dinamo Bukurešt.

Imamo priliku kakvu nitko u Ljubuškom nije imao 20 godina, imamo priliku kakvu nitko iz BiH nije imao od 2012. godine kad je Bosna igrala grupnu fazu Lige prvaka. Četiri godine smo se stepenicu po stepenicu dizali za ovo, rekao je trener Izviđača Toni Čolina i dodao:

Sve je podređeno tome da izgledamo bolje nego smo prošle sezone. Ako smo uspjeli zadržati kostur najboljih igrača četvrtu godinu, znači da maksimalno ozbiljno shvaćamo priliku koju smo zaslužili svojim rezultatima. Svi igrači su oduševljeni i sretni da ćemo izravno igrati grupnu fazu.

Prvo kolo se igra se 17. listopada, dok su preostali termini 24. listopada, 14. studenog, 21. studenog, 28. studenog i 5. prosinca. Prvi i drugi iz svake skupine idu u glavnu fazu, gdje se formiraju nove skupine uz prenošenje bodova.

Pavlović: Vidjet ćemo gdje smo

Za neke od velikog broja talentiranih igrača Izviđača prilika da igraju u EHF Europskoj ligi može biti ključnih oko mjesec i pol dana u njihovim karijerama.

Drago mi je jer ćemo vidjeti gdje smo u odnosu na takve ekipe. Ova mlada momčad može puno kvalitetnih stvari napraviti, izjavio je novi kapetan Izviđača i prošle sezone najbolji igrač Premijer lige, Ivano Pavlović.

Hodžić: Neće biti lako u Ljubuškom

O Izviđaču kao protivniku je za Dnevni list ranije govorio i bh. reprezentativac na golu Chamberyja, Harun Hodžić.

Nikad nisam imao priliku da igram protiv Izviđača kao senior, a drago mi je da ekipa iz BiH ima predstavnika na toj razini. Francuska ima samo dva predstavnika, pa da BiH ima jednog, to je stvarno dobra stvar za mlade igrače koji će imati šansu da budu viđeni. Naravno da mi je drago da igram u BiH sa svojom ekipom, istakao je Hodžić, napomenuvši da su Skauti ipak autsajderi u ovoj konkurenciji:

S obzirom da dolaze iz BiH sigurno da su autsajderi. Jedan igrač Dinama zaradi budžet Ljubuškog u godinu dana. Nerealno je očekivati da budu prvi u grupi, ali igrat će jednu ulogu koju mogu, a to je da nitko neće lako odnijeti bodove iz Ljubuškog. Morat ćemo biti maksimalno ozbiljni, jer su to momci koji su željni dokazivanja i igranja, kazao je Hodžić.

Piše: Ersan Bijedić

mostar@dnevni-list.ba