Službena stranica
RK IZVIĐAČ CO

Izviđaču samo bod u praktički dobivenoj utakmici u Maglaju

Rukometaši Izviđač Central osiguranja iako su u završnici susreta u Maglaju, praktički, imali dobivenu utakmicu, nisu uspjeli doći do pobjede. Naime, „Skauti“ iako su imali gol viška i napad, nakon što je Aldin Alihodžić obranio sedmerac, dvadeset sekundi prije kraja utakmice, nisu uspjeli zadržati loptu do kraja susreta. Nakon što je Milan Vukšić, 2 sekunde prije kraja, vratio loptu do vratara Alihodžića, koji je bio oko sredine igrališta, sutkinje su označile pasivan napad. Griješi Alihodžić, koji baca loptu suigraču, umjesto da je spusti na parket, što su sutkinje iz Banja Luke, nakon konsultacija, okarakterizirali kao sedmerac, koji realizira Damir Kadrić za konačnih 27:27. Kažimo da su Vesna Balvan i Tatjana Praštalo u posljednje dvije minute susreta dosudile čak 4 sedmerca za domaću momčad od koja je dva uspio obraniti vratar Aldin Alihodžić.

„Skauti“ su loše otvorile susret, što im je ove sezone prešlo u naviku. Nekoliko nerealiziranih napada rukometaša Izviđača u čistim prilikama, domaći su u 8. minuti stigli do prednosti od tri gola (5:2), a u 11. minuti bilo je i plus četiri (7:3). Nakon time-outa, kojeg je u 11.minuti uzeo trener Čolina, redovi „Skauta“su se posložili te stižu na gol zaostatka u 20.minut (10:9). Pri rezultatu 11:10 za Maglaj „Skauti“ su imali napad za poravnanje, međutim u zadnjih pet minuta upali su u „crnu rupu“ što koriste rukometaši Maglaja te serijom 4:2, stižu do prednosti 15:12, s kojom se odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu puno bolja igra izviđačevih rukometaša, koji od 38. do 47.minute, serijom 7:1, preokreću rezultat u svoju korist (23:21). Maglaj u 53. minuti poravnava rezultat na 25:25, ali u 59. minuti „Skauti“ su imali kapitalna dva gola prednosti (27:25). Međutim, u završnici nisu uspjeli zadržati prednost, kako smo već opisali u uvodu ovoga izvještaja.

U redovima Izviđača najefikasniji su bili Mladen Bošković sa osam pogodaka, sedam je pridodao odlični Domagoj Alilović te tri Ivano Pavlović.
Haris Suljević obranio je šest šutova, dok je u završnici odličan bio Aldin Alihodžić sa pet obrana od koja su tri bila sedmerca.
Damir Kadrić s devet i Boris Bosić s četiri bili su najefikasniji kod Maglaja.

Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 2. kolo.
Maglaj, 28.09.2022. u 19:00 sati.

RK Maglaj – RK Izviđač Central osiguranje 27:27 (15:12)

Maglaj, Gradska sportska dvorana, gledatelja 500.
Suci: Vesna Balvan i Tatjana Praštalo (Banja Luka)
Nadzornik: Mladen Dragičević (Doboj).

RK Maglaj: Hadžić 6, Omeragić, Hajdić, Suljaković, Kendić 2, Velagić, Muhić, Bajraktarević, Karabegović, Ridžal 1, B. Bosić 4. Omahić 1, Đ. Bosić, Hasić 1, Kadrić 9/3, Ćosić 3/1.
Trener: Ermin Bajrić.

RK Izviđač CO: Alihodžić (5 obrana, 3 sedmerca), Suljević (6 obrana), Vukšić 2/2, Lukenda, Alilović 7, Kos 2, Keso 1, Ljubić 2, Bošković 8, Šimić 1, Bubalo, Pavlović 3, Ćeško, Vujović 1, Bebek.
Trener: Toni Čolina.

Diskvalifikacija, crveni karton: Aldin Alihodžić 59:58 minuta
Isključenja: Maglaj 12 minuta, Izviđač 14 minuta.
Sedmerci: Maglaj 7/4, Izviđač 2/2.