Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

IVANO PAVLOVIĆ: Čast i privilegija je dobiti priznanje za najboljeg, posebno od trenerskog žirija

Individualne nagrade Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine su na osnovu prošle natjecateljske sezone uglavnom otišle u ruke nositelja uspjeha ljubuškog Izviđača.

To je Toni Čolina kao najbolji trener, dok su za najbolja dva igrača proglašeni rukometaši – nositelji odličnih rezultata ljubuškog kluba koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka te bio finalist Kupa BiH. To su Ivano Pavlović te Milan Vukšić koji su na osnovu ocjena stručnog žirija sastavljenog od osam trenera ekipa Premijer lige između 21 igrača dobili najviše bodova, Pavlović 22, a Vukšić 18.

Čast i privilegija je dobiti takvo priznanje, posebno od trenerskog žirija. Zadovoljan sam ovom sezonom, odradili smo je vrlo dobro, a činjenica da je kapetan Vukšić u tom izboru bio drugi pokazuje kako smo radili i što u bh. rukometu predstavlja Izviđač. Ovim priznanjem je sve to došlo na naplatu, komentirao je dvadesetogodišnji Ivano Pavlović (rođen 19. ožujka 2023. godine).
On je imao vrtoglav napredak otkad je u veljači 2022. godine dobio prvu priliku da zaigra za prvi tim Izviđača i odmah se nametne odličnim igrama. Već prošle sezone je bio najbolji strijelac ekipe sa 216 golova i pokazao se kao „all-round“ rješenje za Skaute. Primarno je srednji bek, ali je često uspješno igrao i pozicije lijevog ili desnog beka. Čemu pripisati taj uspon, odličnoj školi Izviđača ili iznimnom potencijalu?

Sigurno da u tome ima dosta rada kroz školu rukometa, treninga kod trenera Tonija Čoline koji je također izabran za najboljeg u BiH, ima dosta i utjecaja suigrača, a kao zadnje bih naveo taj neki svoj talent. To sve je uspjeh kako mene, tako i cijele ekipe, kaže Pavlović.

Ovaj napredak će najvjerojatnije nastaviti igrajući u BiH jer sa Izviđačem ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Mislim da mogu napredovati i dalje u Premijer ligi jer je sve bolja. Sloboda dosta ulaže, Vogošća također i liga će biti jaka. Izviđač mora probati napraviti iskorak u Europi, ali prvo se moramo malo odmoriti. Ne znam zasigurno ni što će biti s mojom budućnosti, ali kroz neko vrijeme je cilj svakako ići dalje i igrati europski rukomet.

Po trenutnom stanju Pavlović bi ipak trebao biti nositelj ekipe i sljedeće sezone u kojoj će klub opet imati visoke ambicije.

Zasad je takvo stanje. Izviđač se uvijek postavlja kao favorit za osvajanje prvenstva, ali ne treba trčati pred rudu i stavljati sebi pritisak. Dosta smo mlada ekipa, tako da trebamo trenirati, pripremiti se i igrati utakmicu po utakmicu, a onda bi rezultat sam od sebe trebao doći, zaključio je Ivano Pavlović.

Najteže je bilo u Vogošći

Gdje je Ivanu kao najboljem rukometašu Premijer lige za 2022./2023. sezonu bilo najlakše za igrati, a gdje najteže?

Najlakše mi je bilo na domaćem terenu, tu nisam nikad imao nikakvih problema. Nošeni domaćom publikom neke utakmice smo pobjeđivali i sa 10 ili više golova razlike. S druge strane bilo je dosta vrućih terena gdje je bilo teško, kao što su kod Krivaje u Zavidovićima, u Gračanici, u Trebinju kod Leotara, Vogošći… Na kraju je najteže bilo za igrati u Vogošći jer smo tamo dva puta poraženi, jednom u prvenstvu, a onda i u finalu Kupa, izjavio je Pavlović.

Moram još bolje raditi

Rukometni stručnjaci od Ivana očekuju da napravi veliku karijeru. A s obzirom na igre iz prošle sezone nije ni laiku teško zaključiti da su mu dometi dosta veći od bh. rukometne elite.

Nadam se da će biti tako, ali ne treba se opustiti i misliti da će sve samo doći. Moram nastaviti još bolje i jače raditi. Sigurno da je moj cilj vrh europskog rukometa, ali idem stepenicu po stepenicu pa do vrha.

Prvi put na pripremama Hrvatske

Pavlović je nastupao za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali se u međuvremenu odlučio čekati poziv iz Hrvatske. To je dočekao u ovom mjesecu kad je novi izbornik Hrvatske, Goran Perkovac, okupio B selekciju i između ostalih poziv uputio i Ivanu.

Bilo je odlično, dobro smo trenirali, baš sam zadovoljan tim iskustvom. Bio sam prvi put na okupljanju i vidio kako sve to funkcionira. Izbornik je bio pun razumijevanja, istakao je.

Ersan Bijedić/mostar@dnevni-list.ba