Službena stranica
RK IZVIĐAČ

Čolina: Najveća radost ovoga svega je to da imamo kontinuitet

Poslije dvadeset godina ljubuški Izviđač je opet osvojio titulu pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u finalu savladali tuzlansku Slobodu sa 32:25, dok su dan ranije u polufinalu također bili jako uvjerljivi jer su dobili novog prvaka banjalučki Borac sa 34:29.

Najveća stvar je ipak to da je prošlog ljeta od generacije koja je osvojila titulu prvaka BiH ostao samo kostur ekipe i da je struka na čelu sa Tonijem Čolinom uspjela kroz jednu sezonu podići novi tim do razine da osvoji Kup i kao trećeplasirana se plasira u Europu.

Zanima nas samo kontinuitet, lako je bljesnuti u svakom mogućem pogledu. Kontinuitet se pita, a nas raduje da i uslijed prodaje igrača, pomlađivanja, pružanja prilike igračima iz omladinskog pogona imamo kontinuitet osvajanja titula. Najveća radost ovoga svega je to da imamo kontinuitet, istaknuo je Toni Čolina.

Izviđač je na završnici u Ljubuškom bio jako uvjerljiv, nisu konkurenciji dozvolili nikakvu šansu.

Bili smo glavom cijelo vrijeme unutra, zadnjih osam – devet kola prvenstva smo držali razinu igre. Težili smo da spremni dočekamo ovaj vikend i uspjeli smo. Nismo bili zeleni, mladi, nestrpljivi, nego smo bili pametni i motivirani, kaže Čolina.

Očito je da je ekipa kroz sezonu brzo usvajala trening i napredovala.

Ako se sjetimo nekih problema u obrani, pogotovo preuzimanja obrambenih uloga… A sad su Diano Ćeško i Amir Muhović u finalu napravili 35-36 faulova, što govori kakav su posao napravili kroz sezonu.

Upravo Muhović odlazi na kraju tekuć sezone jer je potpisao ugovor sa Celjem.

Neki igrači su spremni za ići vani, pogotovo kapetan Domagoj Alilović, pa ćemo vidjeti što će biti na tom planu. Nadam se da će ostvariti transfer vani, a da ćemo mi nastaviti praviti nove Aliloviće, Muhoviće i ostale, kazao je Čolina.

Izviđač će se na ljeto popuniti po oprobanom receptu.

Sigurno ćemo se probati popuniti iz svoje škole, pa ako budemo deficitarni probat ćemo dovesti mlade momke koji mogu biti dodatna vrijednost našoj ekipi za dogodine, zaključio je Toni Čolina.

Er. B./dnevni.ba