Službena stranica
RK IZVIĐAČ AGRAM

“Skauti” u posljednjih 5 minuta prosuli pobjedu u Trebinju

Rukometaši Izviđača u 55. minuti utakmice u Trebinju protiv momčadi Leotara imali su dva gola prednosti (22:24), ali do kraja utakmice ne uspijevaju više postići pogodak što koriste domaći i sa tri postignuta gol prave preokret i nanose „Skautima“ prvi poraz u natjecanju BH Telecom Premijer lige u ovoj natjecateljskoj sezoni.

Utakmica u Trebinju bila je prava rezultatska „klackalica“. „Skauti“ i domaći rukometaši tijekom cijelog susreta izmjenjivali su se u rezultatskoj prednosti, ali ta prednost nije bila veća od tri pogotka. Domaći rukometaši su na poluvremenu imali gol prednosti (12:11), ali u nastavku sve do 55.minute „Skauti“ su stalno  imali rezultatsku prednost od 1-2 gola koju su domaći rukometaši uspjeli sustići i prestići u završnih pet minuta susreta.

U posljednjih pet minuta „Skauti“ su promašili „sve živo“ čak i sedmerac u 59.minuti tako da su na pladnju darivali pobjedu domaćoj momčadi. Ovo je samo još jedna utakmica iz koje treba izvući pouku i okrenuti se sljedećoj deri utakmici s Gračanicu koja je na rasporedu već sutra u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom.

Ivano Pavlović sa sedam golova bio je najefikasniji igrač Izviđača i susreta. Slijedili su ga s 4 gola Edvin Dželilović te sa po 3 Dano Ćeško, Luka Bubalo i Filip Odak. Matej Ljubić se u listu strijelaca upisao 2 puta te po jednom Vasilije Kovač i Marijan Šaravanja.

Vratar Haris Suljević skupio je 10 obrana, od koji su 2 bila udarci sa 7 metara, te Aldin Alihodžić 2 obrane.

 Vladimir Stanković sa 6, Đorđe Ratkovi s 5 te Nemanja Dimitrijević i Đorđe Kukić s po 4 gola bili su najefikasniji u redovima domaće momčadi.

BH Telecom premijer liga BiH, sezona 2023/2024, 6. kolo.
Trebinje, 8.11.2023. u 19:00 sati.

RK Leotar – RK Izviđač Agram 25:24 (12:11)

Trebinje, Dvorana „Miloš Mrdić“, 500 gledatelja.
Suci: Džemal Čedić i Dino Đerzić (Sarajevo).
Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo).

RK Leotar: Savović, Veraja, Ninković, Milojević 3, Stanković 6, Ratković 5, Parežanin 1, Kukić 4, Todorov, Petrović, Mrvaljević, Tepić 1, Pavičić, Uljarević 1, Dimitrijević 4, Knežević.
Trener: Dragiša Koračević.

RK Izviđač: Alihodžić (2 obrane), Suljević (10 obrana, 2 sedmerca), Lukenda, Odak 3, Šević, Ljubić 2, Dželilović 4/1, Šimić, Bubalo 3, Šaravanja 1, Pavlović 7, Ćeško 3, Kovač 1, Bebek, Lasić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Leotar 16 minuta, Izviđač 8 minuta.
Sedmerci: Leotar 6/4, Izviđač 6/4.