Nalazite se: Početna

Izviđač nadigrao Borca 30:26 (13:12)

HRK Izviđač Mi Grupa – RK Borac 30:26 (13:12)

Ljubuški, 19.05.2012. godine
Gradska športska dvorana. Gledatelja 300.
Suci: Senad Kamberović i Mevludin Šabić
Nadzornik: Milan Đurašinović

HRK Izviđač Mi Grupa: Burić ( 12 obrana), Tolić ( 1 obrana), Miličević, Milas , Malinović 5, Zeljić 6, S. Burić 7, Matić 6, Boras 4, Vegar, Ilić 2.
Trener: Ilija Puljević.

RK Borac: Blažević, Sabljić 3, Panić 2, Tešić, Ljubišić, Stojanović 2, Mikić 1, Mandić 2, Haseljić, Šubara , Obradović 5, Karačić 4, Trivundža 2, Ćelić, Đukić 4, Vranješ 1.
Trener: Dragan Marković

Sedmerci: Izviđač 2/3, Borac 2/3.
Isključenja: Izviđač 4, Borac 8 minuta.

Ljubuška publika imala je priliku vidjeti pravu rukometnu poslasticu u 8. kolu doigravanja za prvaka BiH. Napokon je pao i Borac, za to je trebalo odigrati 5 utakmica u ovoj sezoni.
Samo 11 Skauta u zapisniku od kojih je jedan bio ozlijeđeni Milas uspjelo je kontrolirati igru i rezultat svih 60 minuta. Ilustrativan podatak da Borac nije imao vodstvo ni u jednom trenutku utakmice.

Slično posljednjem duelu ova dva rivala, s Borasom na srednjem vanjskom Izviđač je odlično otvorio utakmicu. Golovi su padali, a obrana je jako žustro odbijala napade Borca čiji igrači su djelovali kao da očekuju da malobrojni Skauti padnu u snazi i tako gostima otvore vrata pobjede. Ipak, ovo su neki novi, puno spremniji Skauti koji su sigurno priveli poluvrijeme kraju s minimalnim vodstvom. Iako je bilo šanse da vodstvo bude uvjerljivije, zbog pristupa i borbenosti publika je nagradila domaće velikim pljeskom.

Nastavak nudi sličan ritam, Marković dosta rotira, ali nijedna kombinacija na terenu mu nije dala željeni efekt. Puljević, s druge strane, nije imao luksuz rotacije, ali je malu četu koju je za svog mandata isprofilirao besprijekorno vodio i iz minute u minutu je bilo jasno da su njegovi igrači osposobljeni za veliku pobjedu. S rastom prednosti Izviđača rasla je i nervoza Borčeve klupe, u zraku je titralo isključenje klupi gostiju.

U napadu Izviđača dirigentsku palicu je preuzeo Zeljić kojemu su suigrači izrađivali situacije u kojima je ostajao sam na širokom prostoru protiv Vranješa što je neumoljivo realizirao i uz čvrstu obranu prednost Izviđača 5 minuta prije kraja iznosi 5 razlike kada klupa Borca dobiva isključenje zbog prigovora koje je značilo kraj nadanja za Borac da može do pobjede u Ljubuškom.

Obradović najefikasniji kod Borca s 5 golova, a kod Izviđača Burić sa 7, ali nepravedno bi bilo ne istaknuti i ostale koji su iznijeli veliki teret ove utakmice, Matić i Zeljić sa 6, Malinović s 5 i Boras s 4 pogotka i jako dobri Benjamin Burić na golu s 12 obrana. 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo