Nalazite se: Početna

FOTO&VIDEO: „Skauti“ spartanski rade, ali ne zaboravlja se regeneracija i relaksacija

 

safari 20200820 620

 

Rukometaši Izviđača sukladno planu šefa struke, trenera Tonija Čoline i Adisa Jakića, trenera za tjelesnu spremu, provode pripreme za nadolazeću natjecateljsku sezonu. Pripreme se obavljaju na sportskim terenima u Ljubuškom. S radom se krenulo krajem srpnja (27.07.2020.), a krenulo se žestoko, spartanski. U prvoj fazi radilo se na podizanju opće tjelesne spreme, ali se nije zaboravio ni rad s loptom. Nakon fokusa na snazi i izdržljivost, prešlo se na drugu fazu u kojoj je dominantno težište bilo u radu na tehnici i taktici, ali i rad na tjelesnoj spremi nije izostao.

 

Sljedećeg tjedna, kreće sljedeća faza, kreću pripremne utakmice u kojima će se brusiti završni detalji i otklanjati eventualni nedostaci.

 

U ovom periodu mlada momčad „Skauta“ je odigrala jednu pripremnu utakmicu, iako nekompletni, bez Domagoja Alilovića, Mirka Mišetića i Ivana Miličevića u Bugojnu su bili uvjerljivi protiv Iskre te uvjerljivo savladali domaće rukometaše rezultatom 42:30, poluvrijeme 20:16.

 

Osim žestokog tempa i teških priprema vodi se računa i o relaksaciji, jer nakon napora svakako je potrebna regeneracija i opuštanje. Da se na sve misli, pokazalo je organizirano jednodnevno druženje, team building na rijeci Trebižat. U organizaciji udruge "Tajna prirode", Adventure Trebižat, organiziran je kanu safari rijekom čiste i bistre vode s krivudavim tokom i laganim brzacima. Tijekom vožnji kanuom moglo se uživati u savršenom skladu rijeke i netaknute prirode koja ju okružuje.
Druženje je završilo s odbojkom na pijesku i zajedničkim ručkom na kupalištu „Božjak“.

 

Mada je još puno nepoznanica, momčad nastavlja s rado prema planu kojeg s obzirom na puno nove mjere i okolnosti korigira i podešava.
Početak sezone još uvijek nije definiran, mada se prije početka nove natjecateljske sezone treba odigrati razigravanje za opstanak u Premijer ligi, a pred „Skautima“ je i Završnica Kup-a, čiji termin i mjesto odigravanja još nisu utvrđeni.

 

Kako smo rekli pred „Skautima“ je dio u kome je fokus na igranju pripremnih, prijateljskih utakmica. S obzirom na korona krizu to je jako izazovan dio. Potrebito je provoditi sve epidemiološke mjere i upute što je jako zahtjevan i odgovoran posao. Sigurnost i zdravlje kao svih rukometaša i ostalih sudionika utakmice moraju biti u prvom planu.
Svakako pred „Skautima“ je izazovna i neizvjesna sezona.

 

 

 

 

 

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo