Nalazite se: Početna

"Skauti" kreću s pripremama za najizazovniju rukometnu sezonu

 

nikola primorac izvidjac sloga 2010529 034 620

 

S puno neizvjesnosti se suočavaju rukometni klubovi u Bosni i Hercegovini koji uskoro trebaju krenuti u pripreme za novu sezonu pa tako i ljubuški Izviđač koji će s radom startati u ponedjeljak 27. srpnja (18 sati) u gradskoj dvorani.

 

Osim situacije s koronavirusom, ni Rukometni savez BiH još nije odredio termine za nastavak natjecanja, a što svakako utječe na pripreme ekipa. Prvenstvo svakako najviše ovisi o epidemiološkoj situaciji.

Plan priprema se obično određuje prema terminu početka natjecanja, a znamo kakva je situacija. Naš plan će biti sigurno mijenjan prema startu. Najveći problem su prijateljske utakmice, gdje trebamo pratiti epidemiološke upute i situaciju. Puno je otežavajućih okolnosti i biće to zanimljive i izazovne pripreme, govori trener Izviđača Toni Čolina.

 

Poslije uvodnog treninga Ljubušaci će vrlo brzo krenuti s radom dva puta dnevno. Neće biti nekih uobičajenih ljetnih pripremnih dijelova kao što su mini pripreme na Kupresu ili sudjelovanje na tradicionalnom Dobojskom TV turniru šampiona koji je otkazan za ovu godinu.

Bilo bi dobro da što prije znamo na čemu smo kad je u pitanju početak prvenstva i sve ono što trebamo ispoštovati, ali ostaje nam svakako trenirati i čekati što će odlučiti, kaže Čolina.

 

U ovakvoj situaciji nije bilo ni puno promjena u sastavu ekipe pa su Izviđač napustila dva desna krila: Duje Maretić i Marko Buntić koji je prešao u Spačvu (Vinkovci).

Na poziciji desnog krila imamo sad samo Luku Bubala koji je 2003. godište, tako da nam treba još jedan iskusniji igrač na tom mjestu, rekao je Toni Čolina.

 

Posljednju natjecateljsku utakmicu rukometaši Izviđača su odigrali 7. ožujka protiv Gračanice (33:27), nakon čega je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa. S obzirom da je prošlosezonska Premijer liga zaključena po stanju na ljestvici poslije 18 odigranih kola, Ljubušaci su prošlu sezonu završili kao petoplasirani sa 10 pobjeda, 2 remija i 6 poraza.

 

 

 

Er.B./Dnevni.ba

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo