Nalazite se: Početna

Termin početka natjecanja u Premijer ligi neće se znati još bar 10 dana

 

rukomet premijer liga 20200723 620

 

Nakon što je Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine konačno donio odluku o prošloj sezoni Premijer lige, klubovi sad prolaze novi oblik neizvjesnosti zbog početka sljedeće.

Zasad nema nikakvih informacija o tome kad bi mogla krenuti nova sezona u rukometnoj Premijer ligi, a sve je uvjetovano situacijom sa epidemijom koronavirusa.

 

Prvi korak koji smo morali napraviti je da smo poslali dopise kriznim stožerima kako bi dobili informaciju kad bi mogli krenuti sa natjecanjem. Pogotovo jer je rukomet kao dvoranski sport među onima koji nose veći faktor rizika. Kad dobijemo odgovor, održat ćemo sjednicu, vjerojatno poslije 1. kolovoza i odlučiti. U ovom trenutku su sve opcije otvorene, ali ništa konkretno se ne može dogovoriti dok ne dobijemo informacije, pojašnjava predsjednik RS-a BiH Slobodan Zadro.

 

Po odlukama donesenim na prošlom Upravnom odboru, prvo se treba odigrati mini liga četiri ekipe za popunjavanje Premijer lige. Između četiri ekipe, Goražda i Iskre kao dva sastava iz zone ispadanja prošlosezonske Premijer lige, te dva prvaka federalnih liga, Krivaja (Zavidovići) i Bosna (Sarajevo), će se tražiti dva kluba koja će ući u sastav Premijer lige za sljedeću sezonu. Ovo doigravanje treba biti završeno dva tjedna prije starta nove sezone Premijer lige, a trajat će tri tjedna. Tjedan dana prije starta nove sezone Premijer lige bit će odigrana i završnica prošlosezonskog Kupa BiH.

 

Naravno, čak i kad Premijer liga dobije termine za natjecanje, opet će oni zbog stanja sa Covid-19 biti upitni.

 

Izvor: Er.B/Dnevni.ba

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo