Nalazite se: Početna

Čolina: Samo sebe možemo mijenjati, a na ostalo ćemo se prilagoditi

 

rukomet izvidjac 620

 

Nijednog trenutka tijekom pandemije koronavirusa rukometaši ljubuškog Izviđača nisu stali s treningom, a popuštanje restrikcijskih mjera su dalje iskoristili za više grupnog rada.

 

Fokus struke je na poboljšanju individualnih performansi mladih i talentiranih igrača iz vlastite rukometne akademije.

 

Radimo tehniku u grupama po deset, podižemo se individualno. Treniramo šest puta tjedno i tako ćemo nastaviti do 26. lipnja. Potom slijedi mjesec dana pauze, neću da ih vidim, ni da me vide, šali se trener Toni Čolina.

Bilo je stvarno pjesma raditi s njima ovih mjeseci, dodaje.

 

S ekipom sad treniraju i ljubuški internacionalci: Josip Perić (koji je iz Gopppingena ovog ljeta prešao u Eurofarm), Ivan Milas (prošla sezona u Kataru, traži klub), Josip Ereš (prošla sezona Zagreb, traži klub), Josip Grbavac (prošla sezona Saarlouis, sljedeća Angers) te Sandro Obranović (Meškov) kojem je supruga iz Ljubuškog.

 

Sasvim je drukčije da se unaprjeđuju uz njih i u ovom trenutku imamo stvarno odličnu atmosferu na treninzima, govori Čolina.

Odličan posao s ekipom pravi trener Adis Jakić s kojim rade na snazi i eksplozivnosti. Trenutno se probamo odvesti do maksimuma pred pauzu. Svi su napredovali individualno, to su pokazali testovi. Želimo to naplatiti kad krenemo u pripreme za sljedeću sezonu, priča trener Skauta.

 

U ovom trenutku još nije jasno što će biti ni s prethodnom sezonom Premijer lige, pogotovo sa sljedećom.

Mi radimo svoje, a u Savezu što odluče, mi ćemo biti spremni na sve. Okrenuti smo sebi, samo sebe možemo mijenjati, a na ostalo ćemo se prilagoditi i naći načina da se nosimo sa svime, poručuje Čolina.

 

U klubu ovog ljeta ne planiraju dovoditi nove igrače, niti je bilo odlazaka onih koji su tim činili prošle sezone.

 

Potpuno smo okrenuti domaćim momcima koji su dobili priliku i nadam se da će je iskoristiti pa da za dvije – tri godine imamo reprezentativce. Gro ekipe, oko 80 posto njih, čine momci od 2000. do 2003. godišta, uz par onih iskusnijih. Uživam raditi s njima, a nadam se i oni. Nadam se da ćemo imati i financijsku podršku koliko je moguće poslije svih problema sa koronom, jer ovi momci to sigurno zaslužuju, zaključio je Toni Čolina.

 

Er.B./www.dnevni.ba/

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo