Nalazite se: Početna

RK IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE: #OSTANIDOMA

 

Koronavirus1 620

 

Svijet sporta trenutačno je u mirovanju i iščekivanju, sva natjecanja su zbog koronavirusa odgođena ili prekinuta. Ova, 2020. godina trebala je biti velika sportska godina. Na programu su bila europska i svjetska prvenstva u mnogim sportovima, svjetski kupovi i važne utakmice, a Stari kontinent s nestrpljenjem je čekao Europsko nogometno prvenstvo. I to nije sve, nakon EURA slijedilo je nešto još veće - najveći sportski događaj na svijetu, Olimpijske igre u Tokiju.

 

Ljubitelji sporta veselili su se velikoj 2020., a sad ostaju na čekanju godinu dana. Ono što je trebalo biti ovoga ljeta, prebačeno je za sljedeće. Neka natjecanja su odgođena do daljnjeg, neka pak nepovratno prekrižena. Korona se uvukla u svaki dio svijeta i sve nas zajedno blokirala. No u povijesti sporta ova situacija nije novost i do sada je bilo otkazivanja ili prolongiranja velikih događaja.
Nije samo sport da miruje, miruje sve ostalo, miruje sve ono što nije esencijalno i sve ono što nije na prvoj crti obrane od koronavirusa. Struka, zdravstvo i svi oni koji aktivno vode rat protiv ovog nevidljivog neprijatelja šalju nam poruke da je naše jedini što trebamo u ovom trenutku ostati doma i i time ćemo dati svoj doprinos u ovoj borbi.

 

I jedna od najjači žena svijeta, njemačka kancelarka Angela Merkel svjesna situacije koja prijeti svijetu je poručila:
Pred nama su novi izazovi, svi skupa moramo dati svoj doprinos da prebrodimo ove nedaće. Samo zajedno možemo pobijediti nevidljivog neprijatelja.
Situacija je ozbiljna. I morate je prihvatiti ozbiljno. Korona virus drastično mijenja naše živote. Naša ideja normalnog, javnog života, društvene interakcije, sve je stavljeno na test kao nikad do sada. No, uvjerena sam da ćemo uspjeti u ovom zadatku ako ga svi građani shvate kao svoj zadatak. Moramo maksimalno ograničiti rizik prijenosa bolesti.
Dozvolite mi da vas uvjerim: za nekog poput mene, za koga je sloboda kretanja teško stečeno pravo, takve restrikcije mogu biti opravdane samo ako apsolutna nužnost. U demokraciji, o njima se nikad ne bi smjelo odlučivati olako i samo privremeno. Ali, u ovom su trenutku neophodne da sačuvaju živote.
Ovo je što nam epidemija pokazuje: koliko smo ranjivi, koliko ovisimo o razumnom ponašanju drugih, ali i kako možemo zaštititi i ojačati jedan drugoga djelujući zajedno. Sada je trenutak kad držeći razmak od druge osobe pokazujemo da za nju brinemo“.

 

Do sada smo svojim navijačima i simpatizerima uvijek slali samo poruke, dođite, ispunite dvoranu, budite naš osmi igrač, navijajte, samo skupa možemo do nove pobjede. Nismo mogli ni u snu sanjati da ćemo se nekada naći u ovakvoj situaciji da ćemo vam slati poruku „OSTANI DOMA“ .

 

Spoznaja da ako ostanemo doma možemo dati svoj doprinos u savladavanju ovog nevidljivog neprijatelja, motivirala nas je da pokrenemo kampanju #OSTANIDOMA, preko naše facebook stranice.

 

Zahvaljujući našim brojnim bivšim rukometašicama i rukometašima, koji igraju u rukometnim klubovima diljem Europe, kampanja je bila dobro popraćena i nadamo se da je dala dobre rezultate. Svima njima, koji su se bezrezervno odazvali i sudjelovali u ovoj kampanji, upućujemo iskrenu zahvalu. Nadamo se da smo ovim činom dali svoj mali doprinos u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

 

I na kraju.
Svijet sporta je stao, miruje i iščekuje, korona ga je strpala u karantenu, ali jedno je važno - sport uvijek pobjeđuje. Prebrodio je on teške trenutke, preživio ratove, razne epidemije i pandemije, ali uvijek je slijedio nastavak, tako će biti i ovaj put!

 

 

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo