Nalazite se: Početna

Matej Mandić,junak utakmice iz Gračanice: ljubuška publika je dio nas

 

matej mandic 20200221 620

 

Jedan od junaka dramatične utakmice u Gračanici bio je vratar Matej Mandić. Matej, 150 sekundi prije kraja dramatičnog susreta, u kome ste branili prednost od osam golova iz Ljubuškog, samo dva igrača Izviđača na terenu i Matej na golu, sedmerac za protivnika, kako si vidio te trenutke, što si osjećao?
Ma nekako sam imao dobar osjećaj da ćemo se izvući iz praktično nemoguće situacije. Imao sam, mada to može zvučati čudno što kažem, dobar osjećaj da ću obraniti penal. Na kraju sam obranio, rekao sam u sebi „ima Boga“! Vratilo nam se za sve što nam se događalo za vrijeme te utakmice. U nastavku, s dva igrača, protiv petorice, zabili smo pogodak i prošli dalje. Po meni, zasluženo.

 

Ne samo da si obranio sedmerac, nego si, u idućem napadu, morao igrati izvan svog vratarskog prostora, da bi donekle kompenzirali nedostatak igrača u napadu. Koliko se sjećam, asistirao si Milanu „Mići“ Vukšiću, koji se kao „šilo“ probio do protivničkog gola?
Je, u pravu ste. Trener mi je rekao, bilo kako završilo izvođenje sedmerca, ili ako obranim, ili ako oni zabiju, da idem u napad i pomognem. Otišao sam u napad, nisam imao uopće straha, bio sam totalno opušten. Znao sam, da ako izgubim loptu, da je kraj za nas, ako napravim nešto dobro, da će onda biti kraj za njih. Na kraju smo uspjeli, „zabili“ i prošli dalje.

 

Ovaj vikend kreće nastavak natjecanja u Premijer ligi. U subotu vas očekuje susret sa Slogom iz Doboja. U prvom dijelu prvenstva, iako ste vodili tijekom cijelog susreta, završilo je neodlučno. Što očekuješ od subotnje utakmice u Gradskoj športskoj dvorani?
Pa jest, uvijek je najteže igrati prvu utakmicu. U toj utakmici, ipak, smo dobro odreagirali, odigrali smo neriješeno. U subotu imamo prednost domaćeg terena, publiku, koja je naš forte i s kojom ćemo lakše doći do nova tri boda. Sloga u jesenjem dijelu, na gostovanjima, nije u igrala baš najbolje, ali mi ih moramo ozbiljno shvatiti. Respektiramo ih, dobra su ekipa, igraju dobar rukomet, ali mi se nadamo pobjedi.

 

Vi ste mlada ekipa, posebice u nastavku prvenstva ste pomladili redove, otišli su Džono, Buljubašić, Delić, priključili su se neki novi „klinci“, normalno je da ćete u igri imati oscilacija, podrška publike će vam mnogo značiti. Imaš li što poručiti ljubuškoj publici?
Ljubuška publika je dio nas, uvijek je uz nas, prati nas, bodri i potiče. Pozivam ih da i u subotu dođu u što većem broju da nas podrže, mislim da smo to i zaslužili i prolazom u polufinale Kup-a. Oni su naš osmi igrač i puno je lakše igrati kada su uz nas, a mi ćemo im se, sigurno, znati odužiti.

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo