Nalazite se: Početna

VIDEO:Priznanje i Izviđaču, Denisu Buntiću dodijeljena nagrada Grada Ljubuškog za životno djelo

 

Buntić prvi svijetu i Europi pokazao kako se u Ljubuškom igra rukomet

 

Buntic 400Posljednjih godina ništa nije toliko promoviralo Ljubuški kao rukomet. Zahvaljujući Rukometnom klubu Izviđač, koji već godinama “napaja” reprezentacije Hrvatske i BiH vrhunskim igračima, za ovaj grad zna se diljem svijeta. Slavu, koju su ove godine svom gradu donijeli David Mandić, Matej Hrstić i Josip Šarac, punih petnaest godina donosio je Denis Buntić, ovogodišnji dobitnik nagrade Grada Ljubuškog za životno djelo.

 

Točno prije 15 godina Buntić je bio prvi koji je probio led i pokazao kako se može iz jednoga malog mjesta doći do vrhunskih rezultata. Igrač je to koji je u napadu na protivnički gol mogao sve – nadskočiti protivničku obranu i snažnim šutom poslati loptu u nebranjeni dio mreže, ali i lagano zabiti lobom ili frkom.

 

Znao je šutnuti iz koraka, preveslati svog čuvara, baciti cepelin… Za Denisa u rukometu nije bilo nepoznanice. U svijet sporta ušao je u dvanaestoj godini, počeo je s nogometom, u trinaestoj paralelno trenira i nogomet i rukomet da bi se u 14. opredijelio za rukomet. Prvoj momčadi priključuje se sa 16 godina kada je odigrao i prvu službenu utakmicu u natjecanju Lige Herceg Bosna. Denis i Izviđač rasli su skupa. U tom razdoblju Izviđač osvaja četiri titule prvaka i Kup BiH. Nakon odličnih igara u Izviđaču vrijeme je bilo za nove izazove. Put ga je, najprije, odveo jednu sezonu u Medvešćak. Zatim slijede dvije sezone u slovenskom Ko- peru, tri u španjolskom Ademar Leonu, pet u poljskom Kielcu i sezonu i pol u mađarskom Pick Szegedu. Paralelno s klupskim uspjesima Denis je ostvario zapažene rezultate nastupajući za reprezentaciju Hrvatske.

 

Prvi put u seniorsku reprezentaciju hrvatske pozvan je 2003. godine, u sljedećim godinama nastupao je na mediteranskim, europskim, svjetskim i olimpijskim natjecanjima, odakle se vratio s dvije brončane i četiri srebrne medalje.

Izvor: ljportal.com

 

 

 

 

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo