Nalazite se: Početna

Čolina: Očekujem da Tufekčića doživotno izbace iz rukometa

 

Toni Colina 20170515 1

 

Četvrtfinalnu utakmicu kupa Bosne i Hercegovine u Gračanici je osim odličnog sportskog rezultata, odnosno plasmana Izviđača na završnicu preko domaće Gračanice, nažalost obilježio incident u kojem se na naknadno objavljenom video snimku jasno vidi kako domaći kapetan Adnan Tufekčić nasrće na gostujućeg Stjepana Jozinovića i udara ga šakom u glavu.

 

Udarac i bijeg

 

Dogodilo se to u nervoznoj završnici meča i u sklopu komešanja i naguravanja igrača.

To je stvarno sramotan čin njihovog kapetana koji bi trebao biti primjer svima na terenu i oko terena, a on je ispao kao najveća… da ne kažem što. Udario je Stjepana Jozinovića direkt šakom u glavu i onda se povukao, stvarno sramota za gračanički i bh. rukomet. Udariti tako klinca od 19 godina je van pameti. Zatvoreno mu je oko, stvarno katastrofa, prepričao je trener Izviđača Toni Čolina koji je mirno reagirao i nastojao svoje igrače povući i odmaknuti iz ovog incidenta.

 

Ipak u nervoznom finišu se očito dogodilo previše toga što ne spada nigdje, pogotovo ne u sport.

Očekujem da Tufekčića doživotno izbace iz rukometa. Ako je Žikica Milosavljević bio suspendiran na 14 mjeseci zbog gurkanja službene osobe, mislim da bi ovoga trebalo doživotno izbaciti, jasno je poručio Čolina.

 

Uspjeh Skauta

 

To je zasjenilo sjajan uspjeh mladih Skauta koji su uspjeli odoljeti svim pokušajima domaćina da nadoknadi minus od 8 golova (29:21) iz Ljubuškog. Meč je završen 22:15 za Gračanicu, a što je bilo dovoljno za prolaz Skauta.

Utakmica je bila cijelo vrijeme pod našom kontrolom. Prvo poluvrijeme nam je bio plan da idemo na veći broj golova s obzirom na težinu utakmice. U drugom dijelu nismo baš planirali da nam se “skrate ruke”. Napadački smo podbacili, obrambeno smo bili stvarno OK. Imali smo i malo sreće na kraju, kazao je Čolina.

 

U završnici je u igri 2 na 5 (jer su Skauti imali 4 isključena igrača) gol uspio zabiti Milan Vukšić, a Matej Mandić na drugoj strani obraniti sedmerac.
Cijelo vrijeme kriterij suđenja je bio na našu štetu, oni su imali veliku podršku publike, ali smo zaslužili prolaz s bekovskom linijom koja ima prosjek od 18-19 godina, ustvrdio je Čolina i dodao:

Ovo nam je bila velika škola, prošli smo je, i nadam se da ćemo dalje rasti individualno i kolektivno. Zaslužili smo prolaz itekako, a segmente igre koje trebamo popraviti ćemo dalje analizirati i raditi na tome. Najbitnije da smo pritisak i sve ostalo podnijeli stoički. Zanimljivo je da zabiješ tri gola u drugom dijelu i prođeš dalje, ali to je sport.

 

Slijedi početak proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi, a u Ljubuškom će 22. veljače gostovati Sloga iz Doboja.

Nema velikih najava, vidjet ćemo kako će biti. Ali mislim da su momci sve bolji, prvo glavom, pa onda svim ostalim i nadam se da će to još jednom pokazati, zaključio je Toni Čolina.

 

izvor: www.dnevni-list.ba

 

tufekcic 20200215 620

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo