Nalazite se: Početna

„Skauti“ odoljeli svim iskušenjima i prošli u završnicu kup-a

KUP BiH, uzvratna utakmica ¼ finala.
Gračanica, 15.02.2020. u 19:00 sati.

 

RK Gračanica – RK Izviđač Central osiguranje 22:15 (14:12)

 

Gračanica, Sportska dvorana „Luke“, gledatelja 700.
Suci: Edin Kulović (Sarajevo) i Vedad Škaljić (Ilidža).
Nadzornik: Srđan Jović (Doboj).

 

RK Gračanica: Đ. Bosić, Pejčinović , Tomić 3, B. Bosić, Šestan, Radičević, Tufekčić 4, Ćuzović 2, Mehmedović 9/6, Džinović 2, Mehmedčehajić, Živanov 2, Dželilović, Musić, Šuša, Perović.
Trener: Damir Doborac.

 

RK Izviđač CO: Grbavac (5 obrana, 1 sedmerac), Mandić (5 obrana, 3 sedmerca), Vukšić 5/2, Alilović 1, Kos, Odak 1, Jozinović 4, Primorac 1, Šoljić 1, Lukenda, Mišetić, Maretić, Miličević, Pavlović, Buntić 1, Muhović 1.
Trener: Toni Čolina.

 

Isključenja: Gračanica 8 minuta, Izviđač CO 22 minuta.
Sedmerci: Gračanica 9/5, Izviđač CO 2/2.

 

Iako je večeras sve bilo protiv nas, pokazali smo karakter i nismo se predavali i kada smo bili u bezizlaznoj situacija, uspjeli smo. To nam daje nadu da ovi momci imaju budućnost.

57. minuta i 28. sekunda utakmice, rezultat je 20:14, imamo dva igrača na terenu i sedmerac je za Gračanicu. Svi bi potonuli, ali naša mladost, pod strašnim pritiskom s tribina i s terena odolijeva. Protivnički rukometaš šutira sa sedam metara, ali na vratima se raskrilio Matej Mandić, golobradi mladić, velikog srca, reakcijom pantera brani sedmerac i drži nas u životu. U napadu 5:2, Milan „Mića“ Vukšić, pogađa i tu je priči bio kraj. Prije toga ostali smo i bez Stjepana Jozinovića, kojeg je, dotrčavši sa svoje klupe, direktom u glavu nokautirao iskusni Adnan Tufekčić. Suci iznalaze solomonsko rješenje, crveni i plavi karton za Tufekčića, ali i za Miloša Kosa, koji je samo odgurnuo Vladmira Tomića, kada je pokušao zaštiti svog suigrača. Još jedan podatak moramo istaći, naša ekipa je imala 11 isključenja, protiv nje je svirano 9 sedmeraca, dok su na drugoj strani dosuđena dva sedmerca i 4 isključenja.

 

I pored svega toga smo izdržali i da još bude problematičnije nagrađeni smo skandiranjem „cigani“, „cigani“. Ali, eto i to je sastavni dio sporta u našoj državi. Vjerujem, kad se smire strasti, neko će se sramiti zbog ovog svega. U zadnje vrijeme orkestrirano smo meta napada u Gračanici. Prošli put smo dočekani s nekorektnim transparentima, ostali smo hladni, a i na večerašnje uvrede, koje nismo ničim zaslužili. Stalno se u nama traži problem ,umjesto da se malo pogleda na svoje greške i propuste.

 

Nadamo se da će ovome jednom doći kraj.

 

Na kraju, čestitke svim našim rukometašima na hrabrosti, mada je bili puno pogrešaka u igri, što ne skrivamo i što je za razumjeti.

 

Ali, ipak, ovo moramo što prije zaboraviti i okrenuti se radu, a i slijedećim utakmicama i izazovima, kao i uvijek do sada.

 

Gracanica izvidjac 20200215 1

 

Gracanica izvidjac 20200215 2

 

Gracanica izvidjac 20200215 3

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo