Nalazite se: Početna

"Skauti" popunili raspored do kraja kolovoza

 

izvidjac borac 20190611 059 620

 

Rukometaši aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, ljubuškog Izviđača, će pripreme za sljedeću sezonu započeti 29. srpnja, a u planu je igranje na tri fronta: domaće prvenstvo i Kup te SEHA liga, dok u europskim natjecanjima neće igrati zbog financijskih problema, odnosno kako su istakli iz uprave jer “klub nije u mogućnosti iznijeti sve troškove”.

 

Za SEHA ligu je međutim još neizvjesno i nije poznat sastav ovoga natjecanja.

Već dva dana po okupljanju, odnosno 31. srpnja, Skauti idu na pripreme na Kupres gdje će raditi do 5. kolovoza kako bi što spremniji stigli na turnir u Trebinje, 2. Swisslion Međunarodni rukometni turnir, koji se igra od 9. do 11. kolovoza.

Ljubušaci će u Trebinje na predstavljanje ekipa doći dan ranije, a na jakom turniru Skauti su u skupini sa Izolom (Slovenija) i Metaloplastikom (Srbija), dok drugu skupinu čine domaćin Leotar i Borac (BiH) te aktualni europski rukometni prvak, Vardar (Sjeverna Makedonija).

 

Slijedi im povratak u Ljubuški gdje će raditi do tradicionalnog, 51. izdanja TV turnira šampiona u Doboju, kojeg će biti sudionici od 20. do 24. kolovoza.

– Za dalje ćemo tek vidjeti jer se još ne znaju propozicije prvenstva i raspored. Za kasnije ćemo se prema tome odrediti, kaže tehniko Izviđača Nedan Zovak.

 

Kad je u pitanju igrački kadar zasad je jasno da su klub napustili pivot Josip Čutura koji je potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem Krefeldom, golman Josip Kvesić koji je prešao u njemačkog trećeligaša, TV Willstatt, te srednji bek Vasilije Kaluđerović koji je otišao u švedskog prvoligaša, Eskilstuna GUIF. Sva trojica su potpisali ugovore na po dvije godine.

Momčad iz Ljubuškog će s klupe i u sljedećoj sezoni voditi trener Mario Bjeliš.

Er. B/ww.dnevni-list.ba

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuski  R media logo

svijet rukometa ljportal

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

hummel logo

alba logo