Nalazite se: Početna

Poraz rukometašica u utakmici s puno kontraverzi

Premijer liga BiH, sezona 2019/2020 - 9. kolo.
Grude, 23.11.2019. u 19:00 sati.

 

HŽRK Grude – ŽRK Izviđač Central osiguranje 30:19 (13:10)

 

Grude, Gradska športska dvorana Bili Brig, gledatelja 200.
Suci: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar)
Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo)

 

HŽRK Grude: Vukliš, Marić 6, Brakić, Soldo 1, Nikić, Globarević 2, Vujić, Kasumačić 2, Klepo, Mikulić, Lovrić, Lugonjić, Boras 4, Brnada, Pelivan 1, Vukičević 12.
Trener: Zlata Zubac.

 

ŽRK Izviđač CO: Petrović, Martina Šumelj, Matea Šumelj 1, Prskalo, Miloš, Kulić, Vrančić 3, Miočević, Grbavac, Nosić 1, Gudelj, Boras 7, Kraljević, Brkić , Tomić 7.
Trener: Ivan Lovrić.

 

Isključenja: Grude 14 minuta, Izviđač 18 minuta.
Sedmerci: Grude 8/5, Izviđač 6/5.


Rukometašice Izviđač Central osiguranja u derbi utakmici 9. kola Premijer lige za rukometašice koja se igrala u Grudama, punoj kontraverzi, isključenja, crvenog i plavog kartona za trenera Lovrića, poražene su visokim rezultatom 30:19.

 

Utakmica o kojoj se u najavama pisalo i pričalo kao bi to trebala biti velika rukometna predstava, rukometna ljepotica u kojoj se sastaju dvije vodeće ekipe, utakmica koja ne samo derbi kola već derbi cijelog prvenstva, bila je sve osim onoga što se očekivalo i najavljivalo. Nakon ove utakmice ostalo je puno repova koji će još dugo biti predmet rasprave u rukometnim krugovima.

 

Sama utakmica bila je donekle ravnopravna u prvih 30-tak minuta, ali nakon toga, a naročito nakon 35.minute i isključenja trenera Ivana Lovrića (crveni i plavi karton), utakmica je otišla u jednom smjeru. Kako je utakmica otišla u jednom smjeru govori i rezultat 15:8 u korist Gruđanki za posljednjih 25 minuta susreta. Očito, rukometašice Izviđača su psihički i fizički „potonule“, što su Gruđanke iskoristile i došle do uvjerljive pobjede.

 

Najefikasnije u redovima Izviđača bile su Josipa Tomić i Marija Boras sa po sedam pogodaka, dok je u ekipi Gruda briljirala Nikolina Vukičević s dvanaest postignutih golova.

 

Nažalost, koliko god bio bolan ili nepravedan ovaj poraz iz njega treba izvući zaključke i pouke kako bi se prevenirale iste i slične situacije.

 

grude izvidjac 20191123 620

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

  posta logo

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo