Nalazite se: Početna

Poraz rukometašica u utakmici s puno kontraverzi

Premijer liga BiH, sezona 2019/2020 - 9. kolo.
Grude, 23.11.2019. u 19:00 sati.

 

HŽRK Grude – ŽRK Izviđač Central osiguranje 30:19 (13:10)

 

Grude, Gradska športska dvorana Bili Brig, gledatelja 200.
Suci: Dražen Begić i Andrija Knezović (Mostar)
Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo)

 

HŽRK Grude: Vukliš, Marić 6, Brakić, Soldo 1, Nikić, Globarević 2, Vujić, Kasumačić 2, Klepo, Mikulić, Lovrić, Lugonjić, Boras 4, Brnada, Pelivan 1, Vukičević 12.
Trener: Zlata Zubac.

 

ŽRK Izviđač CO: Petrović, Martina Šumelj, Matea Šumelj 1, Prskalo, Miloš, Kulić, Vrančić 3, Miočević, Grbavac, Nosić 1, Gudelj, Boras 7, Kraljević, Brkić , Tomić 7.
Trener: Ivan Lovrić.

 

Isključenja: Grude 14 minuta, Izviđač 18 minuta.
Sedmerci: Grude 8/5, Izviđač 6/5.


Rukometašice Izviđač Central osiguranja u derbi utakmici 9. kola Premijer lige za rukometašice koja se igrala u Grudama, punoj kontraverzi, isključenja, crvenog i plavog kartona za trenera Lovrića, poražene su visokim rezultatom 30:19.

 

Utakmica o kojoj se u najavama pisalo i pričalo kao bi to trebala biti velika rukometna predstava, rukometna ljepotica u kojoj se sastaju dvije vodeće ekipe, utakmica koja ne samo derbi kola već derbi cijelog prvenstva, bila je sve osim onoga što se očekivalo i najavljivalo. Nakon ove utakmice ostalo je puno repova koji će još dugo biti predmet rasprave u rukometnim krugovima.

 

Sama utakmica bila je donekle ravnopravna u prvih 30-tak minuta, ali nakon toga, a naročito nakon 35.minute i isključenja trenera Ivana Lovrića (crveni i plavi karton), utakmica je otišla u jednom smjeru. Kako je utakmica otišla u jednom smjeru govori i rezultat 15:8 u korist Gruđanki za posljednjih 25 minuta susreta. Očito, rukometašice Izviđača su psihički i fizički „potonule“, što su Gruđanke iskoristile i došle do uvjerljive pobjede.

 

Najefikasnije u redovima Izviđača bile su Josipa Tomić i Marija Boras sa po sedam pogodaka, dok je u ekipi Gruda briljirala Nikolina Vukičević s dvanaest postignutih golova.

 

Nažalost, koliko god bio bolan ili nepravedan ovaj poraz iz njega treba izvući zaključke i pouke kako bi se prevenirale iste i slične situacije.

 

grude izvidjac 20191123 620

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuskiljportal

  R media logo

 

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

dzaic log

Toscana logo

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

alba logo 

parkovi logo

feroImport logo