“Pobjegli” iz Ljubuškog na ugodnih +19 “Pobjegli” iz Ljubuškog na ugodnih +19

Nalazite se: Početna

“Pobjegli” iz Ljubuškog na ugodnih +19

Kupres pripreme 20170808 2

Tek nešto više od stotinjak kilometara, a dva planeta, moglo bi se reći za prilike koje vladaju u Ljubuškom i ono što nas je zateklo na Kupresu gdje na pripremama borave igrači Izviđača. U najkraćem – drastična razlika.

 

Ugodne temparature

Ivandija Lovric kupres 20170808

 

Iz Ljubuškom smo ostavili + 39 stupnjeva, a na terasi hotela “Adria ski” na Kupresu u predvečernje razmišljali o jakni na + 19 Celzijevih stupnjeva. Dakle, “skauti” nemaju problema sa spavanjem, ne budi ih brujanje klima uređaja, na Kupresu je jedan drugi svijet u kojem ni jorgani uz otvoreni prozor nisu na odmet. Nakon što smo odgledali dio treninga, na nogometnom terenu tik uz hotel, sigurni smo da nesanice nema. Radi se naporno, a trener Silvio Ivandija kaže:

- Zadovoljan sam početkom priprema. Momci se trude maksimalno, za par dana idemo u dvoranu na drugu fazu priprema…”

 

Kasnije na prigodnoj konferenciji za novinare koju je Izviđač uz trud Slavena Tomića, jednog od trenera mlađih uzrasta, organizirao na licu mjesta, odgovarajući na novinarska pitanja Ivandija je konstatirao:

- Imamo potporu uprave i odriješene ruke. Zahvaljujem se na povjerenju i prilici koju sam dobio, trudit ćemo se to i opravdati.

 

Cilj Izviđača je opće poznat – prvo mjesto, po mogućnosti oba trofeja – kup i prvenstvo, te ponovni plasman u SEHA ligu. Neće biti lako, otišla su nam dva važna igrača, ali danas su takva pravila u rukometu, ne čeka se da igrač sazri, nego odlaze čim pokažu talent.

Ciljeve koji su pred nama neće biti lako ispuniti. Konkurenti, ekipe koje su sudjelovale u Ligi za prvaka – Borac, Vogošća, Konjuh, pa visočka Bosna koja se ozbiljno pojačala… Ove godine će biti drugačije, neće biti doigravanja, pa će svaka utakmica u prvenstvu biti važna. Kažem, neće biti lako, maksimalno ćemo se pripremiti i nastojati opravdati očekivanja“, zaključio je Ivandija.

 

 

Kupres pripreme 20170808 1

 

Na sličnom fonu bio je i njegov pomoćnik Ivan Lovrić, koji se nakon vođenja ženske ekipe Izviđača, u klub vraća za pomoćnika Ivandiji. Što se tiče novih igrača koji su predstavljeni na konferenciji za novinare, manje-više svi su kao razloge dolasku u Izviđač isticali rejting kluba i visoke ambicije.

 

U odnosu na prošlu sezonu ekipa Izviđača pretrpjela je ozbiljan remont, igrače koji su napustili klub – Hrstića, A. Grbavca, Nikolića, Ereša, uz priliv iz Škole rukometa zamijenit će i nekoliko pridošlica. Uz Stjepana Jozinovića iz Žepča, Ivu Miškovića iz travničkog Borca, Ivana Budalića iz akademije „Metličić-Balić“, te Petra Bubala koji je prošle sezone igrao u Turskoj, predstavljena su još dva igrača pristigla iz Crne Gore – Vasilije Kaluđerović i Nikola Perović. Kaluđerović je juniorski reprezentativac Crne Gore, bivši kadetski i juniorski reprezentativac Srbije.

 

 

Kupres pripreme 20170808 3

 

Pet prinova

Da će Izviđač biti još mlađi nego prošle sezone „potrudilo“ se pet prinova iz omladinskog pogona Domagoj Alilović, srednji vanjski, Garbijel Mišetić, kružni, Mirko Mišetić, lijevo krilo, Milan Vukšić lijevo krilo i srednji, te Nikola Primorac, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog. Skautima na Kupresu nedostaju četvorica igrača. Zbog bolesti odsutni su – Josip Šarac i Ante Pavlak, kapetana Ivana Miličevića spriječile su radne obveze, dok je David Mandić, nakon nastupa za hrvatsku juniorsku vrstu dobio produženi odmor.

Izvor: vecernji.ba

Nikola Perović

Nikola Perovic

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   jurpom logo

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !