Samo jedan pogodak je nedostajao Izviđaču za obranu titule Samo jedan pogodak je nedostajao Izviđaču za obranu titule

Nalazite se: Početna

Samo jedan pogodak je nedostajao Izviđaču za obranu titule

Premijer liga BiH, sezona 2016/2017
Liga za prvaka - 6. kolo.
Živinice, 27.05.2017. u 20 sati.

 

RK Konjuh - RK Izviđač Central osiguranje 29:28 (14:16)

 

Živinice, Gradska sportska dvorana, gledatelja 800.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Vladimir Jović (Tuzla).

 

RK Konjuh: Bečić, Sirćo (17 obrana, 1 sedmerac), Marčeta 5, Husić 2, Mišić, Šarić, Pejkušić 2, Modrić 1, Kadić 10/7, Smajić, Sakić, Filipović, Alijagić, Brkić 2, K. Hamzić 3, A. Hamzić 4.
Trener: Bojan Unčanin.

 

RK Izviđač CO: Ivanković (10 obrane), Kvesić (6 obrane), An. Grbavac, Miličević, Mandić 6, Marković, Čutura 1, Jarak 1, A. Grbavac 9/2, J. Grbavac, Raguž 1, M. Pavlak 2, Hrstić 7/1, Rodin, Nikolić 1, A. Pavlak.
Trener: Zdenko Grbavac.

 

Isključenja: Konjuh 10 minuta, Izviđač CO 12 minuta.
Sedmerci: Konjuh 7/7, Izviđač CO 4/3.

 

Samo jedan pogodak nedostajao je sinoć u mreži Sirće, vratara Konjuha, rukometašima Izviđač Central osiguranje da obrane titulu prvaka BiH u rukometu. „Skauti“ su bili tako blizu, ali ipak tako daleko. Gdje tražit razloge takvog ishoda? Tražiti alibi samo u sucima, koji su možda mogli u zadnjem napadu, kada je Izviđač u posljednjih 14 sekundi tražio pogodak za poravnanje rezultat i osvajanje boda koji bi mu donio titulu prvaka, mogli donijeti i drugačiju odluku, bilo bi nekorektno. Možda je to bio prekršaj za plavi karton i sedmerac, prema novim pravilima, ali samo možda, suci su tu koji odlučuju o tome, ali isto tako treba reći da suci nisu utjecali da se u ključnim trenucima promaši kontra, promaši gol ili da protivnički vratar obrani šut u „čistim“ situacijama. Suci nisu utjecali na to da kod vodstva 26:23, u 52. minuti, i napadu za „plus 4“, umjesto da se odigra akcija do čiste situacije i „pobjegne se“ na nedostižnih četiri pogotka prednosti, odigraš riskantno, izgubiš loptu, dopustiš protivniku da postigne pogodak i pri tome dobiješ dva minuta isključenja, digneš domaću publiku na noge, koja se skoro pomirila s porazom. Treba tražiti pogreške u vlastitim redovima i reći da se titula izgubila u Banja Luci u utakmici u kojoj jedan Borac ne smije zabiti 37 pogodaka od toga, čak, 21 u drugom poluvremenu, u mrežu vratara Izviđača.
Utakmica u Živinicama, u prvom dijelu, protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su se i jedna i druga momčad izmjenjivale u vodstvu. Dojam je bio da je Izviđač sa malo više koncentracije u obrani i napadu mogao izići kao pobjednik. Domaći su igrali strpljivo, vodeći računa da napad privedu do čiste prilike za realizaciju, preko pivota Marčete ili desnog krila Kadića. Izviđač je u završnici poluvremena uspio stići do dva pogotka prednosti, moglo je biti i tri da je Miličević realizirao kontru u posljednjim sekundama prvog poluvremena. U drugom poluvremenu domaći su serijom 4:1 uspjeli preokrenuti rezultat i povesti 18:17 u 36. minuti. Nakon toga igralo se „gol za gol“ do 47. minute, do rezultata 23:23. Pogodcima Hrstića, Madndića i Raguža Izviđač je u 50. minuti stigao do prednosti od tri pogotka (26:23), do prednosti kako je već opisano nije uspio sačuvati.

Na kraju domaći nošeni fanatičnom publikom su stigli, u dramatičnoj završnici, do pobjede 29:28, što je rukometaše Izviđača dovelo do nevjerice i očaja, kao i navijačku skupinu „Skaute“, koji su za svaku pohvalu cijelu utakmicu davali podršku svojim ljubimcima pri tome vodeći boj sa vatrenom domaćom publikom.

 

Najučinkovitiji kod domaćina bili su Davor Kadić s 10 i Mirko Marčeta sa pet pogodaka. Vratar Enes Sirćo obranio je 17 udaraca na svoja vrata. Kod Izviđaća najefikasniji su bili Ante Grbavac sa devet, Matej Hrstić sa sedam i David Mandič sa šest pogodaka, vratar Marko Ivanković bio je uspješan sa dest obrana.


Na kraju istaknimo da je utakmica u Živinicama protekla u fer i sportskoj atmosferi. Sve čestitke domaćinu na iskazanom prijemu i gostoprimstvu.
Isto tako sve čestitke i ekipi Vogošće na fer i sportskom ponašanju na utakmici s Borcem, pri čemu je pokazala da je čestita momčad koja vodi računa o svom obrazu.
Iskrene čestitke i ekipi Borca na osvojenoj tituli prvaka!

 

Zivinice 20170527 1

Zivinice 20170527 2

Zivinice 20170527 3

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

 avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

 unitrade log

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !