Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka

Nalazite se: Početna

Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka

Premijer liga BiH, sezona 2016/2017
Liga za prvaka - 1. kolo.
Ljubuški, 10.05.2017. u 20,00 sati.

 

RK Izviđač Central osiguranje - RK Borac m:tel 28:24 (15:9)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 2000.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Dragan Semiz (Novo Goražde)..

RK Izviđač CO: Ivanković (7 obrana), Kvesić (8 obrana), An.Grbavac, A.Miličević, Grgić, Mandić 6,Čutura, Jarak 5, A.Grbavac 5, J.Grbavac 2, Raguž 2, M.Pavlak, Hrstić, Rodin 5, Nikoloć 3, Pavlak.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Borac m:tel: Beširević,Memić 1,Đurđević 3, Hercegovac 1, Daničić 1, Mijatović, Kosanić (8 obrana), Bubić, Efendić (2 obrane), Nježić, Majić 5, Lončar 4, Čelić, Ćeranić, Unčanin 5, Vukičević 4.
Trener: Ratko Đurković.

 

Isključenja: Izviđač CO 6 minuta, Borac 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/4, Borac 2/2.

 

Da su svi počeci teški uvjerili su se i rukometaši Izviđača Central osiguranja u utakmici 1. kola Lige za prvaka BiH.
Samo kretanje rezultata u prvih petnaestak minuta sugeriralo je izjednačenost u igri (u 10.minuti bilo je 3:3, u 13.minuti jedino vodstvo gostiju 4:5, a u 15.minuti 6:6).

Drugi dio prvog poluvremena bio je najbolji za domaće rukometaše, nošeni navijanjem s tribina, ali i izvanrednim obranama vratara Kvesića, potom Ivankovića, Izviđač je dizao prednost. U 17.minuti bilo je 8:6, šest minuta kasnije 10:7, a u 26.minuti bilo 12:8. Do odmora skauti su otišli na velikih šest golova razlike uz deset obrana svojih vratara.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, u 35.minuti smanjili su na 16:12 da bi domaćini u 41.minuti bili ponovo na plus šest (21:15). Potom je ponovo uslijedila bolja igra gostiju koji su zaprijetili preokretom u 49.minuti, bilo je 22:19.

Potom su domaći rukometaši "stisnuli", u tri minute zabili su tri gola i otišli na 25:19 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Gosti iz Banja Luke su do kraja smanjili na četiri gola razlike, ali treba istaknuti da su domaćini u završnici propustili realizirati dva sedmerca.

U redovima Izviđača najefikasniji je bio David Mandić sa 6 postignutih golova, Kristijan Jarak, Ante Grbavac i Mateo Rodin dodali su po pet, a vratari Marko Ivanković (7) i Josip Kvesić (8) sakupili su 15 obrana. Kod Borca su Mirko Majić i Dejan Unčanin postigli po 5, a Miloš Lončar i Danijel Vukičević po 4 gola. Vratar Milan Kosanić imao je 8 obrana.

Text: M. Kraljević/radioljubuski.ba

Foto: R Media

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

 avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

 unitrade log

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !