Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka

Nalazite se: Početna

Pobjeda Izviđača na startu Lige za prvaka

Premijer liga BiH, sezona 2016/2017
Liga za prvaka - 1. kolo.
Ljubuški, 10.05.2017. u 20,00 sati.

 

RK Izviđač Central osiguranje - RK Borac m:tel 28:24 (15:9)

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 2000.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla).
Nadzornik: Dragan Semiz (Novo Goražde)..

RK Izviđač CO: Ivanković (7 obrana), Kvesić (8 obrana), An.Grbavac, A.Miličević, Grgić, Mandić 6,Čutura, Jarak 5, A.Grbavac 5, J.Grbavac 2, Raguž 2, M.Pavlak, Hrstić, Rodin 5, Nikoloć 3, Pavlak.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Borac m:tel: Beširević,Memić 1,Đurđević 3, Hercegovac 1, Daničić 1, Mijatović, Kosanić (8 obrana), Bubić, Efendić (2 obrane), Nježić, Majić 5, Lončar 4, Čelić, Ćeranić, Unčanin 5, Vukičević 4.
Trener: Ratko Đurković.

 

Isključenja: Izviđač CO 6 minuta, Borac 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 6/4, Borac 2/2.

 

Da su svi počeci teški uvjerili su se i rukometaši Izviđača Central osiguranja u utakmici 1. kola Lige za prvaka BiH.
Samo kretanje rezultata u prvih petnaestak minuta sugeriralo je izjednačenost u igri (u 10.minuti bilo je 3:3, u 13.minuti jedino vodstvo gostiju 4:5, a u 15.minuti 6:6).

Drugi dio prvog poluvremena bio je najbolji za domaće rukometaše, nošeni navijanjem s tribina, ali i izvanrednim obranama vratara Kvesića, potom Ivankovića, Izviđač je dizao prednost. U 17.minuti bilo je 8:6, šest minuta kasnije 10:7, a u 26.minuti bilo 12:8. Do odmora skauti su otišli na velikih šest golova razlike uz deset obrana svojih vratara.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, u 35.minuti smanjili su na 16:12 da bi domaćini u 41.minuti bili ponovo na plus šest (21:15). Potom je ponovo uslijedila bolja igra gostiju koji su zaprijetili preokretom u 49.minuti, bilo je 22:19.

Potom su domaći rukometaši "stisnuli", u tri minute zabili su tri gola i otišli na 25:19 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Gosti iz Banja Luke su do kraja smanjili na četiri gola razlike, ali treba istaknuti da su domaćini u završnici propustili realizirati dva sedmerca.

U redovima Izviđača najefikasniji je bio David Mandić sa 6 postignutih golova, Kristijan Jarak, Ante Grbavac i Mateo Rodin dodali su po pet, a vratari Marko Ivanković (7) i Josip Kvesić (8) sakupili su 15 obrana. Kod Borca su Mirko Majić i Dejan Unčanin postigli po 5, a Miloš Lončar i Danijel Vukičević po 4 gola. Vratar Milan Kosanić imao je 8 obrana.

Text: M. Kraljević/radioljubuski.ba

Foto: R Media

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !

SPONZORI

logos log

  obrazovanje

 dzaic log

  avangard

ephzhb

mrm log

ht eronet logo

unitrade log

Toscana logo

td company log

ivanic log

logo genration