Milan "Mića" Vukšić nova velika nada ljubuškog rukometa Milan "Mića" Vukšić nova velika nada ljubuškog rukometa

Nalazite se: Početna

Milan "Mića" Vukšić nova velika nada ljubuškog rukometa

 

mica vuksic 20190605 620 2

 

Stigli smo skoro do kraja, ostale su još najviše dvije utakmice do završetka prvenstva BiH u rukometu za muškarce za sezonu 2018/2019. U subotu svoju drugu utakmicu igraju momčadi Borca m:tel i Izviđač Central osiguranje u kojoj „Skauti“ pobjedom osiguravaju treću odlučujuću utakmicu, a Borac, ako pobjedi, bi se domogao titule prvaka. Pred odlučujuće utakmicu razgovaramo s Milanom „Mićom“ Vukšićem, novo nadom ljubuškog rukometa.
Kažu da bi „Mića“ bio uspješan u puno sportova jer posjeduje to nešto što drugi nemaju, tu sportsku inteligenciju, sportski vic, rješenja koje on ima, a mnogi u tom trenutku ne vide?

 

mica vuksic 20190605 300Kako je to krenulo s rukometom?
Krenulo je sasvim slučajno. Kao mali, ja sam obožavao nogomet i moja opsesija je bila samo nogomet. Sve slobodno vrijeme provodio sam na nogometnim terenima, igrajući i trenirajući. Prekretnica je bilo Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. u Hrvatskoj. Vladala je prava rukometna groznica, svi su pratili rukomet jer su nastupali naši Denis Buntić i Mirko Alilović i ja, kao i sva djeca u mom mjestu, „zarazili“ smo se rukometom. Te godine, za svoj deveti rođendan, dobio sam rukometnu loptu, s prijateljima koji su već trenirali sam pošao na par treninga, svidjelo mi se i evo danas sam tu gdje jesam.

 

Nekako po svojoj konstituciji nisi tipičan rukometaš, ali kod tebe je to prednost a ne nedostatak?
Pa što da kažem, sve ima svoje prednosti i nedostatke, mogu reći po onoj narodnoj „Bog dao, Bog uzeo“, viša sila, na to se ne može utjecati. U sportu sam cijeli život, gledam, pratim i pokušavam to na terenu primijeniti. Uglavnom trudim se i dajem sve od sebe na treninzima i utakmicama i to mi se za sad vraća.

 

Milane kako vidiš do sadašnje svoje igre za prvu momčad Izviđača?
Da budem iskren, na početku sezone nisam očekivao da ću biti član prve momčadi, a kamoli da ću igrati. Poklopile su se neke stvari, puno je igrača bilo ozlijeđeno, trener me priključio prvoj momčadi pred put na Rukometni turnir šampona u Doboj. Iskoristio sam priliku, nadam se da sam opravdao ukazano povjerenje. Na meni je da još više treniram, radim i učim.

 

Ove sezone, naročitu u završnici bio si jedan od najboljih pojedinaca momčadi. Kako to izgleda iz tvoje pozicije na terenu, kako uspijevaš nadmudriti „gorostase“ u protivničkoj momčadi?
Pa dobro, s obzirom da su svi u obrambeni igrači veći i „masivniji“, imaju sigurno je više, da tako kažem, snage, ali moja prednost je brzina. Tražim „rupe i napadam ih“, ako ne prođe, produžim loptu i ako se lopta ponovno vrati obično sporiji igrači ne mogu to „zatvoriti“.

 

Možeš li izdvojiti neku utakmicu kojom si posebno zadovoljan?
Pa ako već moram, izdvojio bih utakmicu u Vogošći, mislim da je tu utakmicu cijela momčad odigrala jako dobro.

 

Trener Mario Bjeliš ima veliko povjerenje u tebe, ti mu to svojom igrom na terenu vraćaš?
Ja se nadam da sam s pravom stekao to povjerenje. Trener mi je dao priliku da igram i s igrom dolazi do samopouzdanja, svakako sami treninzi, bez utakmica, nisu dovoljni za napredak mladih igrača. S te strane mogu biti zahvalan treneru.

 

U subotu je utakmica u kojoj Izviđač traži „prolaz“ za treću utakmicu koja bi se igrala u utorak. Kakvo je tvoje viđenje? Može li Izviđač do treće utakmice?
Ja se nadam da možemo, nadam se da ćemo u subotu osigurati treću utakmicu i onda čekati utorak. I onda bit će što Bog da.

 

Kako do pobjede na d Borcem, odakle dolaze najveće prijetnje?
Disciplinirana su momčad, ne prave puno tehničkih grešaka, imaju dobru vanjsku liniju, dobar šut izvana. O pobjedi će odlučivati svaki detalj, možda na kraju o tituli bude odlučivala i sreća, odnosno pehar će ponijeti ona momčad koja bude imala više sportske sreće. Ja se nadam da ćemo to biti mi!

 

Mića, što poručit ljubiteljima rukometa u Ljubuškom?
Nama igračima podrška s tribina puno znači. Puno ljepše je igrati kada su pune dvorane, kada te publika nosi, motiv je veći, lakše se nosiš s pritiskom. Definitivno, potrebna nam je podrška s tribina, nadam se da će nas publika kao i uvijek nositi, a mi ćemo dati sve od sebe da naše navijače ne razočaramo.

 

Milane želimo ti da ostvariš svoje snove i nadamo se da ćeš biti još jedna perjanica ljubuškog sporta. Želimo da sedmi pokal za prvaka, skupa sa svojim suigračima, doneseš u klupske vitrine.
Hvala vam lijepa! Ja ću se potruditi da tako i bude.

 

mica vuksic 20190605 620 1

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuski  R media logo

svijet rukometa ljportal

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

obrazovanje

dzaic log

Toscana logo  

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

hummel logo

alba logo