Izviđać II bolji od Međugorja Izviđać II bolji od Međugorja

Nalazite se: Početna

Izviđać II bolji od Međugorja

Prva liga F BiH – skupina jug, sezona 2018/2019 – 20. kolo 

Čitluk, 30.03.2019. u 19:00 sati.

HRK Međugorje - RK Izviđač Central osiguranje II 23:27 (10:14)

Čitluk, Gradska športska dvorana, gledatelja 100.
Suci: Filip Dugandžić i Branimir Bilić (Ljubuški).
Nadzornik: Slaven Spužević (Mostar).

RK Međugorje: Pavlović, Krasić, Stojić 9/3, Ostojić 2, Mijatović, Cvitić 1, Pehar, Knezović 1, Milijević 5, Šaravanja 2, Pervan 3, Rozić, Beljo, Vasilj.
Trener: Dragan Ćavar

 

RK Izviđač CO: Herceg, Tolić, Alilović 3, Lukenda 5/3, Marinović, Sabljić, Bubalo 1, Medić, F. Pavlović 2, Bebek 6 I. Pavlović 4, Odak 5, Ereš 1, Bunoza, Bezer, Bilić.
Trener: Milan Tolić.

Isključenja: Međugorje 6 minuta, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Međugorje 4/3, Izviđač 4/3.


Izviđač II koji se natječe u Prvoj ligi F BiH skupina Jug u sklopu 20. kola gostovao je u Čitluku gdje je savladao momčad Međugorja rezultatom 27:23, poluvrijeme 14:10.

 

Izviđač II u natjecanju ove lige nastupa van konkurencije, ali ipak čudnim odluka UO RS FBiH onemogućeno mu je da za njega nastupe igrači koji su bili u zapisniku prve momčadi. Ovakvom nerazumljivom odlukom UO RS FBiH, koja je donesena tko zna iz kojih razloga, ne dopušta se jednom šesnaestogodišnjaku kao što je Matej Mandić ili Miloš Kos ili nešto starijim Mirku i Gabrijelu Mišetiću, Nikoli Primorcu, Domagoju Aliloviću, ... da se natječu u ovoj konkurenciji.
Valjda bi cilj RS BIH bio da se omoguće uvjeti za razvoj mladih igrača od kojeg bi svi imali koristi. Svako, Izviđač želi svojim mladim rukometašima osigurati dovoljan broj kvalitetnih natjecateljskih utakmica, bez kojih mladi rukometaš ne može napredovati. Baš zbog toga, Izviđač je odlučio da igra ovu ligu s mladim rukometašima, za to je iz svog proračuna izdvojio i određena financijska sredstva.

Isto tako, cilj suparnika Izviđača bi trebao biti da u Izviđaču imaju što kvalitetnijeg suparnika jer time i njihovi rukometaši imaju priliku da kroz „jake“ utakmice napreduju. 

Ovo, svakako, ne bi trebalo biti ekskluzivna Izviđača, cilj je da svi klubovi imaju svoje druge momčadi, koje bi igrale ovu ili omladinsku ligu. Međutim, izgleda da se u nas vlada po pravilu „tko strši skrati ga za glavu“ da nije tako, bilo bi čudno u zemlji u kojoj je sve normalno, osim normalnog!

 

Da se vratimo utakmici u Čitluku, mladi rukometaši Izviđača su tijekom utakmice kontrolirali igru i rezultat. Domaći rukometaši su nešto ozbiljnije zaprijetili u drugom poluvremenu kad su uspjeli poravnati rezultat na 18:18 u 47.minuti. Međutim u završnici „Skauti“ pojačavaju tempo i mirno privode utakmicu kraju.


Najefikasniji u redovima Izviđača bio je Mihael Bebek sa šest pogodaka, po pet pogodaka pridodali su Filip Odak i Zvonimir Lukenda, četiri puta bio je uspješan Ivano Pavlović.

U ekipi Međugorja devet pogodaka postigao je Ivan Stojić, a Milijević pet.

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuski  R media logo

svijet rukometa ljportal

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

obrazovanje

dzaic log

Toscana logo  

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

hummel logo

alba logo