Proglašenje najboljih sportaša općine, sva priznanja pripala Izviđaču Proglašenje najboljih sportaša općine, sva priznanja pripala Izviđaču

Nalazite se: Početna

Proglašenje najboljih sportaša općine, sva priznanja pripala Izviđaču

Svečano proglašenje najboljih sportaša općine Ljubuški već godinama je i jedna od manifestacija u programu obilježavanja Dana općine, a tako je i ove godine.

 

U Gradskoj vijećnici skupio se veliki broj sportaša, sportskih djelatnika političkih dužnosnika i ostalih, a na početku službenog dijela o povijesti izbora najboljih sportaša govorio je Nikica Šiljeg, novinar i dugogodišnji sportski djelatnik.

Prve godine, 1997.godine, najbolji klub je bio Izviđač kojem je ovo dvadeseti jubilarni izbor. Organizator je tada bilo Općinsko vijeće i Radio Ljubuški. Već sljedeće godine organizator je bio novoosnovani Športski savez općine Ljubuški koji će narednih osam godina vršiti taj izbor, a od 2006. godine to radi Odjel Društvenih djelatnosti Općine Ljubuški“, kazao je Šiljeg.

 

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Ana Marija Bunoza, velika nada ženskog rukometa u Ljubuškom koja je svoj talent pokazala već u mini rukometu, a s 13 godina je priključena prvoj ekipi. Priznanje i nagrade je uručio Ivica Boras,pomoćnik općinskog načelnika.

 

Za najboljeg mladog sportaša proglašen je rukometaš Matej Mandić, mladi vratar Izviđača, koji povremeno ulazi i brani za prvu momčad. Standarni je vratar druge momčadi koja nastupa u Prvoj ligi FBiH – skupina Jug, a kadetski je reprezentativac Hrvatske. Priznanje i nagradu je uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

 

Za najbolju sportašicu po četvrti put proglašena je rukometašica Marija Boras, dugogodišnja kapetanica Izviđača i prvi strijelac ekipe. Njezinim povratkom u klub nakon studija stabilizirala se ekipa, kako igrački tako i rezultatski. S Izviđačem je u prošloj sezoni osvojila Kup BiH. Priznanje i nagradu uručio je općinski načelnik Nevenko Barbarić.

 

Za najboljeg sportaš proglašen je David Mandić, trenutno član hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a do lipnja prošle godine nastupao je za Izviđač s kojim je kao kapetan bio prvak BiH.. Sa Zagrebom igra Ligu Prvaka, nastupio za Hrvatsku na nedavno završenom Svjetakom prvenstvu. Priznanje i nagradu uručio je Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade ZZH, Davidovom bratu Mihaelu, također mladom i veoma perspektivnom rukometašu

 

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač CO sportskom direktoru Davidu Grbavcu uručio je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić.


Na dosta turnira su me proglasili najboljim golmanom i ovo je sada samo kruna svega“, kazao je šesnaestogodišnji Matej Mandić koji brani za prvu ekipu od ove sezone te kazao da mu je drago da igra s najboljima.

 

Jako sam sretna što sam izabrana za najbolju sportašicu do 18. godine. Ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad”, kazala je mlada Ana Marija Bunoza.

 

Drago mi je da u ime Kluba i u ime sebe mogu preuzeti ovu nagradu. Željela bi se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom izboru te mi omogućili da četvrti put uzmem titulu najbolje sportašice iz Ljubuškog. A što se tiče rukometa, rada i truda sve radim iz srca tako da sav trud i sve što sam uložila iz godine u godinu se isplaćuje“, kazala je Marija Boras.

 

Svečanost proglašenja svojim sviranjem uljepšali su učenici osnovne Glazbene škole Stanka Mikulić i Ivan Barbarić.

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   bigeste logo

 

   jurpom logo

 

 hummel logo

 

 

Medijski partner

svijet rukometa