Mario Bjeliš: Mi moramo “igrati glavom”, naša igra mora imati glavu i rep, moramo poštivati dogovore i boriti se za svaku loptu Mario Bjeliš: Mi moramo “igrati glavom”, naša igra mora imati glavu i rep, moramo poštivati dogovore i boriti se za svaku loptu

Nalazite se: Početna

Mario Bjeliš: Mi moramo “igrati glavom”, naša igra mora imati glavu i rep, moramo poštivati dogovore i boriti se za svaku loptu

Mario Bjelis 20180827 250Do početak nove sezone Seha lige ostala su još dva dana, a ove sezone, nakon jedne godine stanke, Bosne i Hercegovina ponovno će imati svog predstavnika. To će biti bh. prvak Izviđač iz Ljubuškog, koji prvi nastup u regionalnoj rukometnoj ligi ima u srijedu na svom terenu kada “Skautima” u goste dolazi bjeloruski Meshkov.

 

Izviđač je u odnosu na prošlu sezonu doživio velike promjene. Otišla su Josip Šarac, David Mandić, Božidar Leković, Marko Ivanković, Mateo Rodin, Ivan Budalić, Ivo Mišković, Kristijan Jarak, Luka Vučić, a došli su Vedran Delić, Martino Kordić, Goran Anđelić, Dragan Šoljić (Zrinjski), Duje Maretić (Split), Amir Muhovic (Bosna Sarajevo). Prvoj momčadi priključen je i veći broj igrača iz juniorskog pogona.

 

Došlo je do promjene i na klupi, pa će tako Izviđač u novoj sezoni voditi Splićanin Mario Bjeliš.

 

Po njegovim riječima, teško je u ovom trenutku procijeniti koje su kvalitete nove momčadi i što će “Skauti” moći učiniti u žestokoj konkurenciji Seha lige u kojoj nastupa deset klubova od kojih su polovica redoviti sudionici Lige prvaka.

Uprava pred mene nije postavila nikakve ciljeve što se tiče Seha lige. Svjesno smo kakvi su protivnici u Seha ligi, kakvim proračunom oni raspolažu, a kakvim mi. Jedina ambicija je da što bolje odigramo u zahtjevnoj ligi kakva je Seha liga, i to je to, kazao je

 

Bjeliš u razgovoru za Fenu.

U odnosu na prošlu sezonu Seha liga je ostala bez dva slovenska kluba, uskočili su Izviđač i rumunjska Steaua, dok će Železničar iz Niša zamijeniti drugog srpskog predstavnika Dinamo Pančevo.

 

Bjeliš smatra kako liga nije izgubila na kvaliteti, naprotiv:

Ušla je Steaua koja je po snazi tu negdje sa slovenskim klubovima, Prešov se jako pojačao, kao i dva srpska kluba koja će biti puno kvalitetnija nego što su bili lani. Rekao bih da će ove sezone konkurencija u Seha ligi biti puno ozbiljnija, smatra trener Ljubušaka.

 

Na startu sezone Izviđač ugošćuje Meshkov, momčad koju je Bjeliš poprilično nahvalio.

Meškov je ozbiljna ekipa koja je svake godine u vrhu Seha liga. Imaju puno bjeloruskih reprezentativaca, a imaju i novog trenera Španjolca. Što se nas tiče, mi moramo “igrati glavom”, naša igra mora imati glavu i rep, moramo poštivati dogovore i boriti se za svaku loptu. Gdje će nas to dovesti vidjet ćemo na kraju utakmice, istaknuo je trener “Skauta”.

 

Bjeliš je na kraju pozvao sve ljubitelje rukometa u Hercegovini da dođu pogledati poneku od domaćih utakmica Izviđača te da uživaju u kvalitetnom rukometu kakvog jamče utakmice Seha lige.

 

Raspored prvog kola Seha lige:
Steaua Bukurešt – Tatran Prešov (utorak, 17:15 sati)
Železničar Niš – Vojvodina (utorak, 19 sati)
Izviđač – Meshkov Brest (srijeda, 19 sati)
Metalurg – Vardar (srijeda, 20:45 sati)
Nexe – PPD Zagreb (četvrtak, 20:45 sati)

(Fena)

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Medijski partner

 radioljubuski  R media logo

svijet rukometa ljportal

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

logos log

obrazovanje

dzaic log

Toscana logo  

ht eronet logo

ephzhb

mrm log

Logo Eurofish

unitrade log

bigeste logo

jurpom logo 

elekto milas 

hummel logo

alba logo