Rukometaši Izviđač Central osiguranja po šesti put postali prvaci BiH u rukometu Rukometaši Izviđač Central osiguranja po šesti put postali prvaci BiH u rukometu

Nalazite se: Početna

Rukometaši Izviđač Central osiguranja po šesti put postali prvaci BiH u rukometu

Premijer liga BiH, sezona 2017/2018. - 25. kolo.
Ljubuški, 12.05.2018. u 20,00 sati.

RK Izviđač Central osiguranje - RK Kakanj 41:30 (19:10)

 

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 600.
Suci: Dean Berjan (Istočno Sarajevo) i Goran Ilić (Doboj).
Nadzornik: Mladen Raić (Mostar).

 

RK Izviđač CO: Josip Kvesić (11 obrana), Budalić (12 obrana), Miličević 4, Mišetić, Alilović 4/1, Mandić 8/1, Marković 2, Čutura 5, Leković 6, Bubalo, Kaluđerović 4, Grbavac 1, Vukić, Pavlak, Vučić 2, Rodin 4, Jozinović 1.
Trener: Silvio Ivandija.

 

RK Kakanj: Lilić, Čehajić, Cerić 2, Simić, Skopljak 10/4, Sužanj, Bjelopoljak 7, Kubat 2, Bečak 5, Brkić, Klis, Smiljanić 4, Hasibović, Halilović.
Trener: Nedžad Zaimović.

 

Isključenja: Izviđač CO 10 minuta, Kakanj 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač CO 2/2, Kakanj 4/4.

 

Ovaj izvještaj bi mogli započeti s pjesmom popularne Tereze Kesovije „Sva se vraća, sve se plaća“, još bolje stihom iz iste pjesme „da je život prepun i tuge i sreće“.

Sjetimo se posljednje utakmice, prošlog prvenstva u Živinicama između RK Izviđač Central osiguranje i domaćina RK Konjuh. Posljednji trenuci susreta, posljednji napad Izviđača, koji ako završi pogotkom donosi im titulu, ali nažalost po „Skaute“ nije završen uspješno, titula je pripala Borcu. Šok, tuga, nevjerica, razočarenje očitavalo se na licima igrača Izviđača.

Nešto malo manje od godinu dana poslije, ista dvorana, samo umjesto „Skauta“, protivnici popularnim „Stolarima“ su rukometaši Vogošće. Ponovno se igraju posljednji trenuci susreta, Vogošća ima posljednji napad, pogodak im donosi prvu titulu prvaka BiH u rukometu, ali promašuju. Ponovno šok, nevjerica, tuga, očaj na licima gostujućih rukometaša. U isto vrijeme dvjesto pedesetak km južno, u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom „Skauti“ igraju svoju, posljednju, prvenstvenu, utakmicu protiv slabašnog Kaknja, koji je poodavno izgubio svaku priliku za opstanak i u istom trenutku, kad se odvija drama u Živinicama, imaju desetak pogodaka prednost. Skoro da nitko u dvorani ne gleda utakmicu, svi se interesuju i prate rezultat utakmice u Živinicama. Vijest da je utakmica u Živinicama zavšila neodlučno izavala je eksploziju oduševljenja među igračima i navijačima. Vijest iz Živinica, koja je prošle godine šokirala igrače Izviđača, a izazvala erupciju oduševljenja kod igrača i navijača Borca, sad je šokirala Vogošćane, ali u isto vrijeme izazvala erupciju oduševljenja kod rukometaša i navijača Izviđač Central osiguranja. 

Očito da citirani stihovi Željka Sabola, hrvatskog književnika, slikara, tekstopisaca i autora šansona kroz ove i slične događaje potvrđuju svoju istinitost.

 

No, vratimo se sada malo susretu između rukometaša Izviđača Central osiguranja i rukometaša Kaknja. Od početka susreta vidjelo se da gostujuća ekipa ni u kojim elementima rukometne igre ne može parirati domaćim rukometašima. Pitanje pobjednika praktično je bilo riješeno u prvih 20-tak minuta kada su „Skauti“ poveli 15:6. Utakmica je uglavnom protekla u revijalnom tonu, jer su se domaći rukometaši zadovolji sa prednošću od desetak pogodaka koju su održavali do kraja susreta. Nakon završetka susreta, nastupilo je veliko slavlje rukometaša i navijača Izviđača na parketu Gradske športske dvorane, slavila se šesta titula prvak BiH u rukometu. Nakon Gradske športske dvorane slavlje se nastavilo, do kasnih noćnih sati, u ljubuškim kafićima.

 

Na koncu, zahvala rukometašima i vodstvu RK Konjuha koji su na potpuno identičan način odigrali dva susreta koji su u dvije godine odlučivale o tituli prvaka.

 

Čestitke igračima i vodstvu RK Izviđač Central osiguranje na osvojenoj šestoj tituli prvaka BiH u rukometu.

 

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   jurpom logo

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

Medijski partner

svijet rukometa