Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost

Nalazite se: Početna

Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost

Prijateljska humanitarna utakmica
Ljubuški, 17.01.2018. u 18,00 sati.

 

RK Izviđač Central Osiguranje – RK PPD Zagreb 31:35 (16:16)


Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 3000.
Suci: Ivan Džolić i Ivan Šarac (Ljubuški)
Nadzornik: Slaven Tomić (Ljubuški)


RK Izviđač CO: Ivanković, Budalić, A. Grbavac, Miličević 1, Mišetić, Alilović 2, Mandić 6/2, Marković 1, Čutura 6, Leković 2, Šarac 8, Bubalo 2, Kaluđerović, J. Grbavac 1, M. Pavlak 1, Vučić, Rodin 1, S. Jozinović.
trener: Silvio Ivandija

 

PPD ZAGREB: Jović, I. Vekić, Mrakovčić 2, Lučin, Božić-Pavletić 6, Strbad 2, Šušnja 3, J.Valčić 1, Ravnić 2, Spahić, Hrstić 10/8, Račić, Bičanić 7, Pavlović 2, J. Vekić.
Trener: Zdravko Zovko.

 

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Zagreb 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Zagreb 9/8.

 

Ljubušaci i Ljubuški još jednom su na djelu pokazali da solidarnost, humanost, veliko srce i želja da se pomogne potrebitim u njihovim nevoljama je osobina koja ih krasi. Rukometni klub Izviđač Central osiguranje organizirao je humanitarnu rukometnu utakmicu, pod motom "Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!”, čiji prihod od prodaje ulaznica i donacija, je namijenio za pomoć obitelji Šiljeg za liječenje njihova tri teško bolesna sina.

 

Odaziv i prikupljena sredstva bila su iznad očekivanja, ukupno je za sada prikupljeno 19.908 maraka.

 

Građani Ljubuškog došli su u dvoranu u velikom broju, tako da je samo od prodaje ulaznica prikupljeno 5.212 maraka.

 

Mnogi su ubacili i dodatne novčane priloge u kutije koje su bile postavljene u dvorani, tako da je putem donatorskih kutija prikupljeno dodatnih 1096 maraka.

 

Svoje priloge za pomoć dale su i tvrtke M.R.M. Export-Import, Džajić Commerce, Namex, JP Parkovi, Benzinska pumpa Perić, Elektro-Milas, MB Ivanić, Avantgarde, Jur Prom, Ljekarna "Cvit likarije" i Rofix. Ovim putem prikupljeno za sada 3.600 maraka.

 

Najveću donaciju osigurala je tvrtka Central osiguranje čija je predstavnica sinoć na poluvremenu utakmice majci oboljelih dječaka Vanji Šiljeg uručila novčani ček u iznosu od 10.000 KM.

Humanitarna 20180117 620

 

 

Iako je bio naglasak na humanosti i solidarnosti, a i rezultat je bio u drugom planu, posjetitelji koji su odlično popunili Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom mogli su uživati u dobrom rukometu.

 

Jedna i druga momčad nisu nastupile u kompletnom sastavu, posebice se to odnosi na momčad Zagreba čiji veliki broj igrača nastupa za svoje reprezentacije n Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U rosteru „Skauta“, zbog lakših ozljeda, nedostajali su Marko Vukić, Kristijan Jarak i Josip Kvesić. U sastavu Zagreba prvi put protiv s“Skauta“ zaigrao je Matej Hrstić, a u ekipi Izviđača nakon duge stanke zaigrao je Josip Šarac koji je sinoć pokazao da će biti veliko pojačanje „Skauta“ u nastavku sezone.
Većim dijelom utakmice, a posebice u prvom dijelu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu.Nakon prvih 30 minuta momčadi su otišle u svlačionicu s neriješenim rezultatom 16:16.

U drugom dijelu „Skauti“ su bolje krenuli i u 37. minuti stigli do 4 gola prednosti (22:18). Prednost od 2-4 pogotka Izviđač je držao sve do 45. minute (27:25), nakon čega je Zagreb serijom 7:1 prelomio utakmicu u svoju korist i u 54.minuti stigao do rezultata 28:32. Ovaj interval, kad se rezultat lomio, „Skauti“ su, zbog isključenja, odigrali s igračem manje. Do kraja susreta Zagreb je održao stečenu prednost i zasluženo slavio rezultatom 35:31.

 

Pored odličnog Josipa Šarca koji je postigao osam pogodaka, poslovično efikasan u napadu i odličan u obrani bio je David Mandić sa šest pogodaka, šest pogodaka postigao je i Josip Čutura.

 

U momčadi Zagreba najefikasniji je bio dojučerašnji „Skaut“ Matej Hrstić sa deset pogodaka, Damir Bičanić je pogodio sedam, a Josip Božić Pavletić šest puta.
Na kraju veliko hvala našim prijateljima iz RK PPD Zagreb koji su pridonijeli da ova humanitarna akcija uspije, također, hvala svim onim koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se da će prikupljena sredstva biti od pomoći Marku, Anti i Karlu Šiljegu u borbi s njihovom teškom bolešću.

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   jurpom logo

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !