Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost

Nalazite se: Početna

Pobjeda Zagreba u humanitarnoj utakmici, Ljubuški i Ljubušaci pokazali svoju veliku humanost i solidarnost

Prijateljska humanitarna utakmica
Ljubuški, 17.01.2018. u 18,00 sati.

 

RK Izviđač Central Osiguranje – RK PPD Zagreb 31:35 (16:16)


Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledatelja 3000.
Suci: Ivan Džolić i Ivan Šarac (Ljubuški)
Nadzornik: Slaven Tomić (Ljubuški)


RK Izviđač CO: Ivanković, Budalić, A. Grbavac, Miličević 1, Mišetić, Alilović 2, Mandić 6/2, Marković 1, Čutura 6, Leković 2, Šarac 8, Bubalo 2, Kaluđerović, J. Grbavac 1, M. Pavlak 1, Vučić, Rodin 1, S. Jozinović.
trener: Silvio Ivandija

 

PPD ZAGREB: Jović, I. Vekić, Mrakovčić 2, Lučin, Božić-Pavletić 6, Strbad 2, Šušnja 3, J.Valčić 1, Ravnić 2, Spahić, Hrstić 10/8, Račić, Bičanić 7, Pavlović 2, J. Vekić.
Trener: Zdravko Zovko.

 

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Zagreb 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Zagreb 9/8.

 

Ljubušaci i Ljubuški još jednom su na djelu pokazali da solidarnost, humanost, veliko srce i želja da se pomogne potrebitim u njihovim nevoljama je osobina koja ih krasi. Rukometni klub Izviđač Central osiguranje organizirao je humanitarnu rukometnu utakmicu, pod motom "Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!”, čiji prihod od prodaje ulaznica i donacija, je namijenio za pomoć obitelji Šiljeg za liječenje njihova tri teško bolesna sina.

 

Odaziv i prikupljena sredstva bila su iznad očekivanja, ukupno je za sada prikupljeno 19.908 maraka.

 

Građani Ljubuškog došli su u dvoranu u velikom broju, tako da je samo od prodaje ulaznica prikupljeno 5.212 maraka.

 

Mnogi su ubacili i dodatne novčane priloge u kutije koje su bile postavljene u dvorani, tako da je putem donatorskih kutija prikupljeno dodatnih 1096 maraka.

 

Svoje priloge za pomoć dale su i tvrtke M.R.M. Export-Import, Džajić Commerce, Namex, JP Parkovi, Benzinska pumpa Perić, Elektro-Milas, MB Ivanić, Avantgarde, Jur Prom, Ljekarna "Cvit likarije" i Rofix. Ovim putem prikupljeno za sada 3.600 maraka.

 

Najveću donaciju osigurala je tvrtka Central osiguranje čija je predstavnica sinoć na poluvremenu utakmice majci oboljelih dječaka Vanji Šiljeg uručila novčani ček u iznosu od 10.000 KM.

Humanitarna 20180117 620

 

 

Iako je bio naglasak na humanosti i solidarnosti, a i rezultat je bio u drugom planu, posjetitelji koji su odlično popunili Gradsku športsku dvoranu u Ljubuškom mogli su uživati u dobrom rukometu.

 

Jedna i druga momčad nisu nastupile u kompletnom sastavu, posebice se to odnosi na momčad Zagreba čiji veliki broj igrača nastupa za svoje reprezentacije n Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U rosteru „Skauta“, zbog lakših ozljeda, nedostajali su Marko Vukić, Kristijan Jarak i Josip Kvesić. U sastavu Zagreba prvi put protiv s“Skauta“ zaigrao je Matej Hrstić, a u ekipi Izviđača nakon duge stanke zaigrao je Josip Šarac koji je sinoć pokazao da će biti veliko pojačanje „Skauta“ u nastavku sezone.
Većim dijelom utakmice, a posebice u prvom dijelu momčadi su se izmjenjivale u vodstvu.Nakon prvih 30 minuta momčadi su otišle u svlačionicu s neriješenim rezultatom 16:16.

U drugom dijelu „Skauti“ su bolje krenuli i u 37. minuti stigli do 4 gola prednosti (22:18). Prednost od 2-4 pogotka Izviđač je držao sve do 45. minute (27:25), nakon čega je Zagreb serijom 7:1 prelomio utakmicu u svoju korist i u 54.minuti stigao do rezultata 28:32. Ovaj interval, kad se rezultat lomio, „Skauti“ su, zbog isključenja, odigrali s igračem manje. Do kraja susreta Zagreb je održao stečenu prednost i zasluženo slavio rezultatom 35:31.

 

Pored odličnog Josipa Šarca koji je postigao osam pogodaka, poslovično efikasan u napadu i odličan u obrani bio je David Mandić sa šest pogodaka, šest pogodaka postigao je i Josip Čutura.

 

U momčadi Zagreba najefikasniji je bio dojučerašnji „Skaut“ Matej Hrstić sa deset pogodaka, Damir Bičanić je pogodio sedam, a Josip Božić Pavletić šest puta.
Na kraju veliko hvala našim prijateljima iz RK PPD Zagreb koji su pridonijeli da ova humanitarna akcija uspije, također, hvala svim onim koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se da će prikupljena sredstva biti od pomoći Marku, Anti i Karlu Šiljegu u borbi s njihovom teškom bolešću.

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   jurpom logo

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

Medijski partner

svijet rukometa