Pobjeda Izviđač Central osiguranja na „vrućem parketu" u Živinicama Pobjeda Izviđač Central osiguranja na „vrućem parketu" u Živinicama

Nalazite se: Početna

Pobjeda Izviđač Central osiguranja na „vrućem parketu" u Živinicama

Mario Pavlak 20100927 600

Premijer liga BiH, sezona 2017/2018 – 2.kolo
Živinice, 30.09.2017. u 19 sati.

RK Konjuh - RK Izviđač Central osiguranje 19:23 (10:12)

Živinice, Gradska sportska dvorana, gledatelja 700.
Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (Banja Luka).
Nadzornik: Mladen Dragičević (Doboj).

RK Konjuh: Sirćo, Čutura, Bojić, Marčeta, Husić 6, Sakić, Grujičić, Husejinović 4/2, Pejkušić, Modrić1, Kadić 3/1, Smajić 1, Memić, Brkić 3, K. Hamzić, A. Hamzić 2.
Trener: Žikica Milosavljević.

RK Izviđač CO: Ivanković, Kvesić (11 obrana), Budalić, Miličević, Mandić 6/2, Marković, Čutura 2, Leković 3, Jarak 1, Kaluđerović 2, J. Grbavac 1, Vukić 3, M. Pavlak 4, A. Pavlak 1, Vukšić, Jozinović.
Trener: Silvijo Ivandija.

Isključenja: Konjuh 14 minuta, Izviđač CO 16 minuta.
Sedmerci: Konjuh 3/3, Izviđač CO 5/2.

 

Skoro cijeli tjedan utakmicu između Izviđač Central osiguranje i Konjuha iz Živinica su najavljivali kao utakmicu godine. Pobjeda koju su najavljivali, kako kažu, dala bi im krila u ostvarivanju cilja, a to je postati prvak BiH. Međutim, ovaj put „Skauti“, poučeni utakmicom iz prošle sezone, kad su se porazom od istog protivnika oprostili od titule prvaka, dobro su se pripremili te su se uspjeli revanširati popularnim „Stolarima“ za poraz iz prošle sezone.
Utakmica nije dobro krenula po „Skaute“ jer u 14.minuti domaćin je imao prednost od šest pogodaka (7:1). Ništa nije „štimalo“ ni u obrani ni u napadu kod Izviđača, dok je domaćim rukometašima polazilo sve od ruke. Sredinom poluvremena trener Silvijo Ivandija povlači odlučan potez, obranu 5:1, koja nije davala rezultata, mijenja u 6:0 i odjednom sve se promijenilo na parketu Gradske športske dvorane u Živinicama. Uslijedila je velika serija Izviđača od 10:1, od 14. do 27. minute, i rezultatski preokret u korist „Skauta“. U tom periodu ključ prevage bio je Mario Pavlak koji postiže četiri pogotka, još su pogađali Kaluđerović i David Mandić po dva puta.
Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 12:10 za Izviđač.

U drugom dijelu ponovno su ambicioznije krenuli domaći rukometaši te u 46. minuti uspijevaju poravnati rezultat (15:15). U tom intervalu „Skauti“, osim „zicer“ prilika iz igre, nisu uspjeli realizirati ni dva sedmerca. Kao i u prvom dijelu Izviđač u posljednjih 15-tak minuta podiže ritam igre i serijom 5:0 (3 puta pogađa David Mandić i 2 puta Marko Vukić), od 46. do 53. minute, lomi otpor domaćina i rješava pitanje pobjednika. Do kraja po dva putapogađaju Josip Čutura i Marko Vukić za konačnih 23:19 i veliko slavlje „Skauta“ u Gradskoj sportskoj dvorani u Živinicama.

 

U redovima Izviđača poslovično najbolji i najučinkovitiji igrač bio je David Mandić sa šest pogodaka, odličan je bio Mario Pavlak s četiri te Marko Vukić i Božidar Leković sa po tri pogotka. Vratar Josip Kvesić i ovaj put je bio odličan na vratima „skauta“ s 11 uspješnih obrana. Kod domaćina efikasnošću su prednjačili Husić sa šest, Husejinović s četiri te Brkić i Kadić sa po tri pogotka.
Sljedeće 3. kolo na rasporedu je već u srijedu, 04.10.2017. godine u kojem u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom Izviđač Central osiguranje dočekuje ekipu dobojske Sloge.

 

Zivinice 20170527 1

 

face-twitter

facebookyoutubetwitter

Generalni sponzor

  co logo s

SPONZORI

 logos log

 obrazovanje

  dzaic log

avangard

 ht eronet logo

 ephzhb

 mrm log

 Logo Eurofish

  unitrade log

   jurpom logo

 Toscana logo

 hummel logo

 td company log

 

HIMNA IZVIĐAČA

There seems to be an error with the player !